Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο από τις αρμόδιες επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Το νομοσχέδιο πέρασε με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

 "Το 90% των ασφαλισμένων κερδίζουν από το νέο ασφαλιστικό" δήλωσε κατά τη συζήτηση με τους φορείς ο Γιώργος Κατρούγκαλος. 

"Μείναμε σε ένα σύστημα προκαθορισμένων παροχών που έχουν στόχευση στο 90% των ασφαλισμένων οι οποίοι με το νέο σύστημα κερδίζουν", ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και σημείωσε ότι το 87% των μισθωτών λαμβάνουν μισθό κάτω από 1.000 ευρώ ανά μήνα και θα έχουν 85% αναπλήρωση στην κύρια σύνταξη, χωρίς να συνυπολογίζεται η επικουρική.

Ειδικότερα για το ασφαλιστικό των επιστημόνων ανέφερε, ότι μετά τις βελτιώσεις που έχουν γίνει στο συνδυασμό φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών όποιος έχει κάτω από 20.000 εισόδημα κερδίζει. Επιπλέον δήλωσε... ταξικός αποστάτης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπερασπίζεται αυτούς που κερδίζουν 50.000 ευρώ το χρόνο.

Είμαι ταξικός αποστάτης, δεν υπερασπίζομαι εκείνους που έχουν εισόδημα 50.000 το χρόνο. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες είναι κοινωνικά διαστρωματωμένοι και είναι άλλα τα συμφέροντα του δικηγόρου που εργάζεται με μπλοκάκι και άλλα του ιδιοκτήτη του δικηγορικού γραφείου, ο οποίες δεν είναι δικηγόρος αλλά επιχειρηματίας.