Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο κανάλι RTLZ, επεσήμανε πως υπάρχει μεγάλη σύγκληση στο βασικό πακέτο των όσων προβλέπονται για την αξιολόγηση, ωστόσο τόνισε πως δεν υπάρχει συμφωνία ακόμα στα μέτρα – κάβα που ζητεί το ΔΝΤ.

«Το 95% του πακέτου των μέτρων πρέπει να ληφθούν ούτως ή άλλως, πρόκειται για έναν αριθμό μεγάλων μεταρρυθμιστικών μέτρων, μέτρων που θα βάλουν και πάλι σε τάξη τον προϋπολογισμό, όπως οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, συγκλίνουμε στο 95%, νομίζω συμφωνούμε σε αυτό» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Είπαμε επίσης ότι επειδή υπάρχει σε πολλά σημεία αβεβαιότητα και επειδή οι προβλέψεις του ΔΝΤ είναι πιο 'γκρίζες', πρέπει να έχουμε ένα προληπτικό πακέτο μέτρων πάνω στο οποίο εργάζονται αυτή τη στιγμή.

Όπως σημείωσε ο Ντάισελμπλουμ, όταν ξεκαθαριστούν  και οι δύο αυτές εκκρεμότητες, τότε μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος. Επίσης διευκρίνισε πως αύριο θα ληφθεί η απόφαση εάν θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Πέμπτη νέο Eurogroup για την Ελλάδα, τονίζοντας:

Θα έχουμε πιθανότατα ένα νέο Eurogroup την Πέμπτη για να οριστικοποιήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε.