Μπορεί να ανακλήθηκε η δέσμευση του δεύτερου Μνημονίου για 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο ( οι ελάχιστες που έγιναν ανακλήθηκαν με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ) ωστόσο οι δανειστές φαίνεται πως δεν το έχουν προσπεράσει "αβρόχοις ποσί".

Στα μέτρα των 3,6 δις ευρώ που ζητούν να νομοθετήσει προκαταβολικά η Κυβέρνηση -αν το 2018 δεν πιαστεί ο στόχος του 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα- περιλαμβάνεται και η μείωση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο μέσω απολύσεων και περικοπών στις αποδοχές κυρίως των ειδικών μισθολογίων του δημοσίου (ένστολοι,δικαστές,γιατροί ΕΣΥ,καθηγητές ΑΕΙ-ΤΕΙ κλπ).

Αξιωματούχος της Κυβέρνησης μιλώντας ανώνυμα στο newpost έκανε λόγο για απαιτήσεις που υπερβαίνουν τη συμφωνία του καλοκαιριού .

"Οι όποιες δημοσιονομικές διορθώσεις απαιτηθούν,ανέφερε,θα καθοριστούν από το Συμβούλιο δημοσιονομικής προσαρμογής και όχι από τους πιστωτές.Αν απαιτηθεί "κόφτης" στις δαπάνες αυτές μπορεί να γίνουν ανά Υπουργείο εάν και εφόσον το 2019 τα νούμερα του Προυπολογισμού του 2018 δεν είναι ικανοποιητικά και με βάση τους στόχους.Αλλωστε αυτό ισχύει και σήμερα."