Ολομέτωπη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα ο Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικό απατεώνα» και «τον χειρότερο πρωθυπουργό που θα μπορούσε να έχει η χώρα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε:

Εχουμε τον χειρότερο πρωθυπουργό που θα μπορούσε ποτέ η χώρα να φανταστεί. Είναι ο άνθρωπος που ενσαρκώνει το ρητό ότι στην Ελλάδα όποιος να 'ναι μπορεί να γίνει πρωθυπουργός. Να τος. Αυτός ο τύπος που κορόιδευε τέσσερα χρόνια. Που διαχειρίζεται 1,5 χρόνο την κρίση. Σε λίγους μήνες θα έχουμε το 1/3 της διαχείρισης της κρίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Νομίζετε ότι έχει φέρει στη Βουλή αυτά που συμφώνησε; Συμφώνησε για 5,4 δισ. και το σχέδιο νόμου που έχει φέρει στη Βουλή είναι ένα κρυμμένο άρθρο φορολογικού που δεν προβλέπει ούτε αυτά που έχει συμφωνήσει. Για να μπορέσει να το περάσει αγάλι αγάλι να φέρνει νέα μέτρα για περάσει μέχρι τις 10 Μαΐου στη Βουλή. Αυτά τα πράγματα με τέτοιους απατεώνες, τέτοιο πολικό απατεώνα. Στη Βουλή τους είπα ότι είστε οι ειδήμονες του περιττού, οι μάγειροι του ψέματος. Λέτε, λέτε, λέτε, χθες ο υπουργός δήλωσε και ταξικός αποστάτης. Ζωγραφίζεις επί του επικοινωνιακού και βουλιάζεις όλα τα άλλα.», πρόσθεσε.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ακόμη:

Η χώρα έχει ανθρώπους που την κυβερνούν με επιλογή του ελληνικού λαού του Σεπτεμβρίου που τα ήξερε όλα. Αλλά ήθελε να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη, έχει μία χώρα που τη διοικούν ανίκανοι, αδέξιοι και ψεύτες. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Οι εκλογές δεν είναι χρήσιμες μέσα στην αξιολόγηση. 

Σε άλλο σημείο, ο κ. Λοβέρδος στράφηκε και εναντίον του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας:

Ο μάγος με το ραβδάκι υποτίθεται ότι θα έλυνε όλα τα προβλήματα, έλα ντε που δεν τα έλυσε. Και ο καραγκιόζης ο Βαρουφάκης κατέστρεψε τη χώρα πέρυσι και τον έδιωξαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ, χώρισαν οι δρόμοι τους και ξανακάνουν τα ίδια. Είπα εγώ στη Βουλή ότι αν φτάσουμε στο Πάσχα και το Μάιο χωρίς να κλείσει η συμφωνία ζήτω που καήκαμε; Το 'πα εγώ ή το είπε ο κ.Τσακαλώτος; Ποιος μπορεί να μη φοβάται ατύχημα;

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου: