Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην...πολιτική διαπραγμάτευση, έφερε στα στελέχη της ΝΔ...επιστροφή στις πικρές μνήμες του περασμένου καλοκαιριού, καθώς οπως σημείωνε στο newpost.gr στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, "βλέπουμε ξανά την κυβέρνηση να παίζει το ίδιο έργο, μόνο που αυτή τη φορά δεν κόβει εισιτήρια, αφού κανείς δεν τους πιστεύει".  

Στη Συγγρού, βλέπουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, στη σκιά της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και πλέον επικεντρώνουν τη στρατηγική τους σε τρία μέτωπα: στην αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής, στην επικοινωνιακή αντεπίθεση με την παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπτυξης της ΝΔ και στην προετοιμασία για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και την επόμενη μέρα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, όπως ειπώθηκε στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη του κ. Μητσοτάκη με τους στενούς συνεργάτες του, το τελευταίο σάρωμα των αποθεματικών ήταν ένα ακόμη σημάδι ότι η συγκυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί την Ελλάδα σε νέο αδιέξοδο, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με τις πληροφορίες για αίτημα του  κ. Τσίπρα προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής. 

Υπό τα δεδομένα αυτά, η στρατηγική του "φύγετε" και της πίεσης προς την κυβέρνηση θα ενταθεί στα επόμενα εικοσιτετράωρα από τη ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προγραμματίζει κύκλο περιοδειών σε όλη τη χωρα αμέσως μετά το Πάσχα. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ σχεδιάζει και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου η χώρα να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά και να μην υπάρξουν εξελίξεις μη αναστρέψιμες. 

Το άλλο μέτωπο αφορά την προετοιμασία του κόμματος για το ενδεχόμενο ο κ. Τσιπρας να στήσει ξανά πρόωρες κάλπες για να δραπετεύσει και την προσπάθεια, η Συμφωνία Αλήθειας που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης στο 10ο Συνέδριο του κόμματος να γίνει η κεντρική εναλλακτική πρόταση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης. Βασικός στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι πλέον, να πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να δοθεί λύση στο σημερινό αδιέξοδο (στη λογική "η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα-η πολιτική θα το λύσει") και πως δεν ισχύει το αξίωμα του "όλοι ίδιοι είμαστε", που θέλει να περάσει το Μέγαρο Μαξίμου.