Στις εξελίξεις στην ελληνική κυβέρνηση μετά την ματαίωση του έκτακτου Eurogroup την Μεγάλη Πέμπτη αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζητά έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ υπό τη νέα απειλή της χρεοκοπίας. 

«Χωρίς μεταρρυθμίσεις ωστόσο δεν θα υπάρξει νέα οικονομική βοήθεια από τις Βρυξέλλες» τονίζει το δημοσίευμα.

Ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν υα υπάρξει νέo Eurogroup και αυτό γιατί χρειάζονταν περισσότερο χρόνο.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Eurogroup είχε τονίσει από την προηγούμενη Παρασκευή ότι για να υπάρξει καινούριο Eurogroup θα πρέπει να υπάρχει επαρκής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μετά από αυτή την εξέλιξη, θα υπάρχει Eurogroup σε μια μεταγενέστερη ημερομηνία, η οποία ακόμα παραμένει ανοικτή. 

Την ίδια στιγμή, στο κείμενο υπάρχει αναφορά και στην περίπτωση παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου,  ο οποίος, φέρεται να την έχει θέσει, ήδη, στον Αλέξη Τσίπρα με ανοιχτή ημερομηνία. 

Στο άρθρο της Die Welt αναφέρεται, επίσης, ότι υπάρχουν φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προκαλέσει πάλι εκλογές και αν χάσει, οι Συντηρητικοί θα εφαρμόσουν το δικό τους πρόγραμμα βαριάς λιτότητας. 

Την ίδια στιγμή, τα μικρότερα κόμματα δείχνουν ότι δεν έχουν καμία διάθεση να βοηθήσουν τον Τσίπρα στη Βουλή.