«Ταφόπλακα για την παραγωγική Ελλάδα και τους νέους ανθρώπους» χαρακτήρισε ο Γιάννης Οικονόμου το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, λέγοντας πως η λογική του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, είναι υποτιμητική για τους ανθρώπους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ δήλωσε:

Να σταματήσει η κυβέρνηση να ασκεί ρητορικά ερωτήματα στην αντιπολίτευση. Κάθε φορά που η κυβέρνηση φτάνει σε αδιέξοδο, μας ρωτάει τι θα κάναμε εμείς. Δεν γίνεται έτσι η πολιτική.

«Δεν ψηφίζουμε κανένα από τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, που εξοντώνει την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

Καταστρέφουν για μια ακόμη φορά την Ελλάδα. Δεν θα βρουν άλλοθι και υποστήριξη.Είναι λίγο να πούμε ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά

«Το να φύγει η κυβέρνηση είναι το τελευταίο που μπορεί να κάνει για να περιορίσει την τεράστια ζημιά που έχει κάνει στον τόπο», είπε και σημείωσε πως «μας φέρνουν με την πλάτη στον τοίχο είτε από τυχοδιωκτισμό είτε από σχέδιο. Έχουν διαλύσει ότι κινείται στην Ελλάδα, τη μετατρέπουν σε τριτοκοσμική χώρα κ απομονωμένη στο εξωτερικό.

«Δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ με την πραγματική οικονομία από ιδεολογικές εμμονές. Οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή», ανέφερε και υπογράμμισε: 

Ο Μητσοτάκης έχει δώσει δείγματα γραφής στους πολίτες, δεν λέει ψέματα και πράγματα που δεν είναι εφαρμόσιμα. Με σοβαρότητα και συνέπεια θα υπάρχει αποτέλεσμα και κάθε 3 και λίγο θα διεκδικούμε καλύτερα πράγματα.