current views are: 18

27 Απριλίου 2016
Δημοσίευση10:09

Επίσημα γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης

Εξελέγη ομόφωνα στη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Δημοσίευση 10:09’

Εξελέγη ομόφωνα στη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Εξελέγη ομόφωνα στη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η εκλογή έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της νέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, που αναδείχθηκε από το 10ο συνέδριο του κόμματος.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν ο μοναδικός που έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα.

Σε μια πρώτη δήλωση στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την εκλογή του, ο νέος γραμματέας της ΝΔ είπε:

«Θα είμαστε πρώτη δύναμη τώρα που θα γίνουν εκλογές»

Ποιος είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης:

Ο Λευτέρης Αυγενάκης γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1972.  Είναι παντρεμένος με την Λένα Μπανιά, εκπαιδευτικό και έχει ένα γιο. 

Σπούδασε Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών, παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Έχει εργαστεί ως Εργοδηγός Δημοσίων Έργων και Τραπεζικό στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. 

Το Μάρτιο του 2001 ιδρύει την εταιρεία «Επιχειρείν Ε.Ε., Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Τεχνικών Μελετών» με έδρα το Ηράκλειο την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. 

Το Μάρτιο του 2004 πολιτεύεται για πρώτη φορά στο νομό Ηρακλείου με την Νέα Δημοκρατία.

Στις εθνικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται 2ος βουλευτής στο νομό Ηρακλείου ενώ στις εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 έρχεται 1ος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ηρακλείου μέχρι και σήμερα.

Στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 επανεκλέγεται βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στο νομό Ηρακλείου. 

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 επανεξελέγη και το Μάρτιο 2015 εκλέγεται Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας. 

Κατά την Κοινοβουλευτική του θητεία υπήρξε μέλος της διαρκούς επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέλος της μόνιμης επιτροπής Τεχνολογίας και Έρευνας της Ειδική Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και για μακρά περίοδο της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Κατά το παρελθόν, υπήρξε μέλος του Κ. Σ. της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΣΕΕ) για δύο περιόδους. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής, μέλος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Ένωσης Αθηνών, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Νεολαίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητικών Νεολαιών.

Το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Πολιτικά Θέματα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) ενώ 2010 προχωρά στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου του (e-book) με τίτλο “Δημόσια Διοίκηση ώρα μηδέν _ Και ο Θεός φοβάται το Ελληνικό Κράτος”. 

Σήμερα ολοκληρώνει το νέο του βιβλίο με τίτλο “Δημόσια Διοίκηση, 5 χρόνια μετά – Κοινή Λογική”

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις 13 Ιανουαρίου 2016, τοποθετείται αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας με βασικό στόχο την ανασύνταξη του κόμματος και ορίζεται σύνδεσμος του Κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

 


σχετικα αρθρα