Την αντίθεσή του σε μια έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ για την Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε δηλώσεις του στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ απάντησε κατηγορηματικά «όχι» για το αν υπάρχει ανάγκη για μια τέτοια συνάντηση, και σημείωσε ότι όταν καλυφθούν οι προϋποθέσεις, θα συγκληθεί η Σύνοδος.

«Βρισκόμαστε στο σημείο όπου οι θεσμοί στις συνομιλίες με την Ελλάδα δεν έχουν σημειώσει τόση πρόοδο» όση απαιτείται από τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ προκειμένου να συγκαλέσει συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τόνισε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ και συμπλήρωσε: «Δεν γνωρίζω να είναι προγραμματισμένο οτιδήποτε άλλο».

Μετά την απόρριψη του αιτήματος του έλληνα πρωθυπουργού για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, λόγω της αιφνιδιαστικής διακοπής της διαπραγμάτευσης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ζήτησε άμεσα τη σύγκληση του Eurogroup, καλώντας έτσι τον  Ντάισελμπλουμ να αναλάβει το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί.