current views are: 6

27 Απριλίου 2016
Δημοσίευση13:03

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας φτάνει όλα τα πράγματα στο αμήν

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα FM.

Δημοσίευση 13:03’

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα FM.

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα FM.

«Νομίζω ότι το σενάριο “δούλεψα 17 ώρες και έφερα μια καλή συμφωνία” το εξαντλήσαμε πέρυσι και δεν νομίζω ότι θα επαναληφθεί. Απλώς ο κ. Τσίπρας κατά την προσφιλή του τακτική φτάνει όλα τα πράγματα στο αμήν για να πουν οι Έλληνες, υπό το φόβο ότι θα έχουμε ακόμη χειρότερες εξελίξεις, ότι ακόμα και αυτά τα μέτρα είναι καλοδεχούμενα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τη στάση που πρόκειται να τηρήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στις ψηφοφορίες στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν κατηγορηματικός λέγοντας:

Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρνούνται πραγματικά να ψηφίσουν. Είναι παιχνίδια πριν από το συνολικό “ναι”. Ουσιαστικά η υπόθεση έχει τελειώσει. Υπάρχει μία καθυστέρηση σε δευτερεύοντα πράγματα, η οποία δεν δικαιολογεί όλο αυτό το κλίμα της εκλογολογίας. Θα το δούμε βέβαια στην πράξη.

Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει να χάσει τις καρέκλες. Οι 153 βουλευτές έχουν εξαρτηθεί από το κράτος με ποικίλους τρόπους άρα αυτοί οι βουλευτές θα ψηφίσουν θετικά στην επόμενη ψηφοφορία και πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα τα έχει τα περισσότερα συμφωνήσει.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο συμμετοχής στην κυβέρνηση. «Αν θέλουμε να ψηφίζουμε μέτρα, δεν είναι ανάγκη να μπούμε και στην κυβέρνηση. Πρώτον, εμείς δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση με τον κ. Τσίπρα και δεύτερον δεν έχουμε σκοπό να ψηφίσουμε μέτρα που ουσιαστικά θα σημάνουν μια καινούρια οπισθοδρόμηση της οικονομίας. Όπως έστρωσαν, ας κοιμηθούν. Δικό τους είναι το πρόβλημα», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Σχετικά με τη δημιουργία ευρωπαϊκού τόξου σε πιθανές πρόωρες εκλογές ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «πρέπει να δούμε εκείνη τη στιγμή τι προέχει για την κοινωνία, γιατί αυτή τη στιγμή εκλογές, σημαίνει σύγκρουση με την Ευρώπη, σημαίνει ότι δεν θα πάρουμε τα 6 δισ. ευρώ που έχουμε συμφωνήσει, σημαίνει ότι η χώρα είναι στον αέρα. Αν λοιπόν έχουμε τέτοιες εξελίξεις, είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε όλα τα σενάρια και να σκεφτούμε το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό συμφέρον του καθενός».

Σχολιάζοντας πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα («Κεντροαριστερά χωρίς Αριστερά δεν υπάρχει»), ο κ. Θεοδωράκης είπε:

Ο κ. Τσίπρας έχει ξεπουλήσει τα οράματα της όποιας Αριστεράς. Η κυβέρνησή του δυστυχώς είναι μια κυβέρνηση, εθνικολαϊκιστών, που έχουν και ακροαριστερές απόψεις και ακροδεξιές απόψεις. Δεν έχουν καμία σχέση με τα οράματα της Αριστεράς.

Τέλος σε ό,τι αφορά το διάλογο του προοδευτικού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού κέντρου ανέφερε ότι αυτός περιλαμβάνει έναν χώρο από το φιλελεύθερο κέντρο μέχρι τη μεταρρυθμιστική αριστερά και προσέθεσε:

Σε αυτή την κουβέντα εμείς πρωταγωνιστούμε. Αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να δημιουργήσουμε ένα πλυντήριο για τους πρώην υπουργούς, που θέλουν να επανέλθουν στα πράγματα.


σχετικα αρθρα