Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας στα όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο βαρύς για τους Έλληνες λογαριασμός των 5,4 + 3,6 δις ευρώ, είναι αποτέλεσμα των ερασιτεχνικών χειρισμών της ανίκανης Κυβέρνησης Τσίπρα. Με την ανευθυνότητα και την αναξιοπιστία της έδωσε “χώρο” στους πιστωτές και το ΔΝΤ να απαιτούν πρόσθετα δυσβάστακτα – μη αποδεκτά από τη Νέα Δημοκρατία – μέτρα» τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος και προσθέτει:

Όπως προειδοποιούσαμε, με τους τυχοδιωκτισμούς της, η Κυβέρνηση εγκλωβίστηκε στο ολέθριο για τη χώρα δίλλημα: “βαριά συνθηκολόγηση ή καταστροφική ρήξη”. Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου έχει την ευθύνη των πολύ αρνητικών για τη χώρα εξελίξεων. Τώρα μάλιστα, δεν αποκλείει ούτε και το καταστροφικό σενάριο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος μέσα σε 10 μήνες.

«Ο κίνδυνος για το παρόν και το μέλλον της χώρας, από τα ανόητα μικροπολιτικά τους παιχνίδια, είναι τεράστιος. Έχουν χάσει το μέτρο και την κοινή λογική. Κατηγορούν, αντί να απολογούνται. Επιμένουν, αντί να ζητούν συγγνώμη» σημειώνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ και καταλήγει:

Το μόνο που έχει απομείνει στον κ. Τσίπρα είναι αυτό που ζήτησε - και σήμερα - ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης: Να παραιτηθεί.