Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν σε σκληρές απαιτήσεις αφήνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σεβαστάκης, προχώρησε στην εν λόγω τοποθέτηση, σχολιάζοντας τους λόγους που δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία. «Η αξιολόγηση δεν κλείνει επειδή υπάρχει ένα ορισμένο σύστημα απαιτήσεων. Εάν οι απαιτήσεις γίνονται ζημιογόνες δεν ξέρω εάν θα είναι καλό για τον τόπο να κλείσει η συγκεκριμένη αξιολόγηση. Σε μία τέτοια περίπτωση υπάρχουν και πολιτικές λύσεις. Αυτές οι λύσεις οι οποίες και παραμένουν ανοιχτές μπορεί να είναι και εκλογές και δημοψήφισμα γιατί η χώρα δεν μπορεί να περπατήσει διαφορετικά» σημείωσε και πρόσθεσε:

Η συμφωνία σήμερα παραβιάζεται από τους ίδιους τους θεσμούς. Δεν είναι παραγωγική η συμφωνία αλλά είναι ένα πλαίσιο το οποίο έρχονται να παραβιάσουν οι ίδιοι. Η σημερινή στάση των θεσμών δεν είναι πλέον μόνο τιμωρητική αλλά έχει ως στόχο την πλήρη αποσάθρωση του πολιτικού μας συστήματος. Είμαι απολύτως βέβαιος πως η στάση αυτή θα υπήρχε απέναντι σε οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση. Μία οικονομία η οποία έχει ανάγκη διαρκούς χρηματοδότησης είναι μία άρρωστη οικονομία χωρίς μέλλον.