Με την… Ανάσταση της Οικονομίας που είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας για το Πάσχα, να μετατίθεται για μετά του…άπιστου Θωμά, στη ΝΔ προχωρούν στην όξυνση της πίεσης προς την κυβέρνηση προκειμένου να αποχωρήσει και να προκηρυχθούν εκλογές άμεσα και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απευθύνεται πλέον σε πρώτο πρόσωπο στον Αλέξη Τσίπρα και να μετατρέπει το «φύγετε» σε «παραιτήσου τώρα».

Έπειτα και από το νέο κυβερνητικό φιάσκο, όπως το χαρακτηρίζουν στη Συγγρού, με το αίτημα για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, εξηγώντας τη νέα αντιπολιτευτική στρατηγική του κόμματος, έλεγε στο newpost.gr, ότι  η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός, είναι να αποχωρήσει άμεσα και να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες δεδομένου ότι όσο παραμένει, απλά αναβαίνει ο πικρός λογαριασμός για τους πολίτες.

Μάλιστα το αίτημα του προέδρου της ΝΔ για παραίτηση Τσίπρα και εκλογές άμεσα, αναμένεται να πάρει, όπως αποφασίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη στη Συγγρού, χαρακτήρα «σαρωτικού κινήματος». Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης, αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα, ξεκινά κύκλο περιοδειών σε όλη τη χώρα, προκειμένου «να φύγει αυτή η παρέα, που έγινε κυβέρνηση με αντιμνημονιακές κορώνες», όπως αναμένεται να πει.

«Διαμορφώνουμε παντού σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, σε όλα τα δίκτυα επικοινωνίας, ένα σαρωτικό κίνημα για να φύγει αυτή η Κυβέρνηση. Θα πάμε σε όλους, θα ξεσηκώσουμε την κοινωνία, θα ενώσουμε όλες τις φωνές που ζητούν την παραίτηση του κ. Τσίπρα», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες από το βήμα της νέας Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα μαζί με το Κίνημα «Παραιτήσου τώρα» με στόχο τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα κινηθεί σε ακόμη δύο άξονες στο επόμενο διάστημα. Ο πρώτος αφορά το να καταστήσει σαφές ποιος φταίει για τη σημερινή τραγική κατάσταση στη χώρα: «αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση Τσίπρα που με τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της ανέβασε το λογαριασμό στα 5,4 + 3,6 δις ευρώ και έδωσε χώρο στους πιστωτές και το ΔΝΤ να απαιτούν πρόσθετα δυσβάστακτα μέτρα», σημειώνουν από τη Συγγρού.

Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με το πώς θα κινηθεί η ΝΔ. Απέναντι στις προκλήσεις του Μαξίμου να πάρει θέση, η Συγγρού ξεκαθαρίζει: «Τα μέτρα που έχουν τη σφραγίδα Τσίπρα-Καμμένου-Βαρουφάκη, δεν θα γίνουν αποδεκτά από τη ΝΔ». 

Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να πείσει τους πολίτες, ότι η ΝΔ έχει το δικό της Σχέδιο Εξόδου από την κρίση, που είναι πέρα από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου, με μεταρρυθμίσεις που δεν θα επιβάλλονται απλά από τους πιστωτές μας, αλλά θα αποτελούν θέσεις της χώρας, κάτι που αναμένεται να γίνει με την αναλυτική παρουσίαση της «Συμφωνίας Αλήθειας», που είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας στο 10ο Συνέδριο του κόμματος.