Για το οικονομικό επιτελείο και τον Πρωθυπουργό δεν υπάρχουν φέτος πασχαλινές διακοπές και, όπως φαίνεται, στο Μαξίμου εργάζονται πυρετωδώς μέχρι να πετύχουν τη σύγκληση Eurogroup το συντομότερο δυνατό.

Νωρίς το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πέρασε την πόρτα του πρωθυπουργικού Μεγάρου, εμφανώς προβληματισμένος για την εξέξιξη των διαπραγματεύσεων.

Αμέσως μόλις αποχώρησαν από την Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών, ο Υπουργός Οικονομικών κατέφθασε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους πολιτικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ξεμπλοκάρει η αξιολόγηση.

Η ημερομηνία επιστροφής των δανειστών παραμένει άγνωστη, ενώ στην ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής του κουαρτέτου κάνουν λόγο για "σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες των δύο πλευρών" και σημειώνουν ότι «όλοι οι θεσμοί θα συνεχίσουν να δουλεύουν από τις έδρες τους με τις αρχές και τα κράτη μέλη για τα τελικά συστατικά ενός πλήρους πακέτου πολιτικής".

Εν τω μεταξύ, ο Ντάισελμπλουμ ανοίγει το χρονικό ορίζοντα για τη σύγκληση Eurogroup και βλέπει συμφωνία τις επόμενες δύο εβδομάδες.