Το κλίμα που υπάρχει στις κοινοβουλευτικές ομάδες των συγκυβερνώντων κομμάτων αποτυπώνει δήλωση του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος στέλνει το μήνυμα ότι τα προληπτικά μέτρα είναι εκτός οποιαδήποτε συζήτησης.

Ο Νίκος Βούτσης εκφράζει τη διαφωνία του με τα μέτρα – κάβα, καθώς σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, επεσήμανε ότι το ενδεχόμενο νομοθέτησης προληπτικών μέτρων είναι «έξω από κάθε συζήτηση». Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί και θα γίνει αποδεκτή η ελληνική πρόταση για τον αυτόματο ¨κόφτη" δαπανών, σε περίπτωση αποκλίσεων.

Ο κ. Βούτσης διαμήνυσε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα συναινέσει σε αυτή την απαίτηση των δανειστών. 

«Δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση, ούτε θα υπάρξει που θα κόψει τα πόδια της σε μία αισιόδοξη στιγμή» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής, είπε ότι βρισκόμαστε στη «μέθοδο των διαδοχικών προσεγγίσεων, δεν έχει κλείσει κανένας δρόμος, αναγνωρίζουμε όλοι το έδαφος των πραγματικών διαφωνιών και των συσχετισμών δυνάμεων που διαμορφώνεται. Δεν φαίνεται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να υπαναχωρούν στη συμφωνία του καλοκαιριού, πλην Σόιμπλε». 

Εκτίμησε ότι η περιπέτεια «θα έχει καλή κατάληξη, είμαι αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέσα από την αποδοχή της ελληνικής πρότασης».