Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και της Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε με αφορμή τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση και τα μέτρα – κάβα ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ που ζητάει το ΔΝΤ να νομοθετηθούν άμεσα.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας τονίζει πως «η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και πετυχαίνει πλεονάσματα χωρίς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις». Στη συνέχεια εξαπολύει επίθεση κατά της ΝΔ, τονίζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να ποντάρει στην αποσταθεροποίηση» και θέτει ευθέως το ερώτημα προς τη Νέα Δημοκρατία εάν πιστεύει ότι πρέπει να ληφθούν έξτρα μέτρα, όπως ζητάει το ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει:

Ρωτάμε για μία ακόμα φορά: Πιστεύει η ΝΔ ότι πρέπει να ληφθούν έξτρα μέτρα όπως ζητάει το ΔΝΤ; Ή μήπως ο κύριος Μητσοτάκης σκοπεύει εκτός από τον γραμματέα του κόμματός του και τη νεολαία του να διαγράψει και τη Εurostat;.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στο απόλυτο ψέμα, και αποδίδει τις υπερβολικές απαιτήσεις του ΔΝΤ «στην ανικανότητα της κυβέρνησης».

«Έτσι, το κόστος της αποτυχημένης, δήθεν, “σκληρής” διαπραγμάτευσης εκτοξεύθηκε στα 5,4 + 3,6 δις ευρώ. Όλα αυτά είναι δική τους ευθύνη. Είναι ευθύνη Τσίπρα» συνεχίσει ο κ. Κουμουτσάκος και προσθέτει:

Και βέβαια, το γνωρίζουν καλά, τίποτα από αυτά δεν είναι αποδεκτό από τη Νέα Δημοκρατία. Παρ’ όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προκαλεί τους Έλληνες, ποντάροντας στο απόλυτο ψέμα.

«Μήπως ο κ. Τσίπρας σκοπεύει, εκτός από τον αντιμνημονιακό του εαυτό, να “διαγράψει” και τη “συνιστώσα των 53” μαζί με τον Υπουργό του των Οικονομικών;» καταλήγει σε δηκτικό τόνο ο κ. Κουμουτσάκος.