Συντονισμένα πυρά κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εξαπολύει η αντιπολίτευση, με αφορμή την απαίτησή του για παραίτηση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο βουλευτής και Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας κατηγορεί τον κ. Πολάκη για θρασύτητα και «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» νοοτροπία και καλεί τον υπουργό Υγείας να παρέμβει.

Ειδικότερα ο κ. Κέλλας σημειώνει: 

Ο κ. Πολάκης ξεκίνησε παίρνοντας σπίτι του, χωρίς να έχει οιαδήποτε αρμοδιότητα, τους προσωπικούς φακέλους των υποψηφίων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις θέσεις γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Παραβίασε έτσι, εκτός όλων των άλλων, κάθε έννοια της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Συνέχισε φτιάχνοντας αυθαίρετα δική του λίστα προσλήψεων την οποία επιχείρησε να επιβάλει στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, θάβοντας την αξιοκρατία “τρία μέτρα κάτω από τη γη”. Τώρα, ο κ. Πολάκης ζητά την παραίτηση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή δεν δέχτηκε να συμπράξει στις μεθοδεύσεις του».

Προσθέτει ότι «ο κ. Πολάκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο» και ρωτά: «Υπάρχει, Υπουργός; Τι κάνει, επιτέλους, ο κ. Ξανθός;».

Από την πλευρά της η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε πως «ελπίζω ότι υπάρχει Εισαγγελέας στη χώρα αυτή. Να παραιτηθούν σήμερα κιόλας, μήπως και αποφύγουμε τον γκρεμό όπου μας οδηγούν».

Όπως αναφέρει η κ. Χριστοφιλοπούλου:

Συνεχίζεται το τραγικό σίριαλ με τον διορισμό ιατρών και νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Κάθε χρόνο με τις θέσεις αυτές άνοιγαν περισσότερα κρεβάτια για τους σοβαρά ασθενούντες συμπολίτες μας.

Μετά την τελευταία «ηρωική είσοδο» στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ του «πολλά βαρύ» κ. Πολάκη, σήμερα ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ζητούν την παραίτηση των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ!

Θέλουν να καταργήσουν κάθε έννοια ευνομίας και κάθε θεσμική διαδικασία για να εγκαθιδρύσουν ένα βαθύ κομματικό κράτος όπου όλοι θα υπακούουν τυφλά στις εντολές τους.

Ήδη πριν από την τελευταία εξέλιξη τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχαμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

Θέλω να ελπίζω ότι υπάρχει Εισαγγελέας στη χώρα αυτή.

Aντί να μεριμνήσουν έγκαιρα, ώστε να λειτουργήσουν πλήρως οι ΜΕΘ, όπως κάθε χρόνο και παρά την κρίση, κόπτονται μόνο για τους κομματικούς τους φίλους!!! Οι ασθενείς και οι οικογένειες τους είναι τα θύματα!

Τα θύματα μιας κυβέρνησης - τσίρκο όπου ο καθένας παρεμβαίνει και εκτελεί το δικό του νούμερο, με τον Πρωθυπουργό σε ρόλο σιωπηλού θεατή.

Να παραιτηθούν σήμερα κιόλας, μήπως και αποφύγουμε τον γκρεμό όπου μας οδηγούν!

Σε ανάλογο τόνο, το Ποτάμι σημειώνει πως «ενώ το σύστημα υγείας κυριολεκτικά καταρρέει, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας συνεχίζει απτόητος να αποσυντονίζει τα πάντα»:

Διορίζει όποιον θέλει, απολύει όποιον θέλει, καταπατά κάθε έννοια νομιμότητας και αφήνει παντού ερείπια. Σήμερα είναι η σειρά του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που αρνήθηκε να νομιμοποιήσει τα μαγειρέματα του κ. Πολάκη στους διορισμούς προσωπικού στις ΜΕΘ. Το έργο ήταν κακό από την αρχή, αλλά εξελίσσεται ακόμα χειρότερα. Σαν ελληνική ταινία γουέστερν του 60. Η γραφικότητα μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Κάποιος να τον σταματήσει. Όσο είναι καιρός.

Γιαννόπουλος: Δεν παραιτούμαι

Υπενθυμίζεται πως το πρωί, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος έδωσε αρνητική απάντηση στο αίτημα Πολάκη για παραίτηση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, κάνοντας λόγο για θέμα ηθικής τάξης και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εφόσον επιθυμεί κάτι τέτοιο να νομοθετήσει σχετικά.

Σε συνεντεύξεις που έδωσε στο Mega και το ΣΚΑΙ το πρωί της Μ.Πέμπτης, ο Θανάσης Γιαννόπουλος τόνισε ότι έχουν γίνει παρανομίες από την πλευρά του υπουργείου σχετικά με τους φακέλους των υποψηφίων για τις ΜΕΘ.

Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω, σήμερα, ότι θα έχουν την καλοσύνη, επισήμως, να μας το κοινοποιήσουν στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αλλά, τελοσπάντων, είναι θέμα το οποίο αφορά τους υπουργούς. Εμείς δεν παραιτούμεθα, διότι η θέση αυτή, είναι  τιμητική θέση».

Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ εξαπέλυσε στη συνέχεια επίθεση εναντίον του Παύλου Πολάκη, αλλά και του Ανδρέα Ξανθού, για τον διαγωνισμό πρόσληψης των γιατρών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, σημειώνοντας: «Ο πίνακας επιτυχόντων που αναρτήθηκε είναι ένας πίνακας ο οποίος δεν τον επεξεργάστηκε η επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά ήταν με εντολή του υπουργού και πρόσθεσε: «Όλη η διαδικασία που τηρήθηκε, γιατί εμείς ως ΚΕΕΛΠΝΟ ήμασταν απλοί διεκπεραιωτές αυτής της διαγωνιστικής υποθέσεως, την έκανε το Υπουργείο».

Σημείωσε ότι το αίτημα του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη για παραίτηση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ το έμαθε από το Facebook και ξεκαθάρισε ότι το 9μελες ΔΣ του Κέντρου δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Ωστόσο ο κ. Πολάκης επέμενε και σε ανάρτησή του στο Facebook διαμήνυσε πως «αν δεν παραιτηθούν θα παυθούν και θα αντικατασταθούν».