Ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης με σημερινή δήλωσή του.

Ο κ. Λαφαζάνης τονίζει πως ο πρωθυπουργός «έχοντας επιβάλει μέτρα εξόντωσης του ελληνικού λαού ύψους 5,4 δισ. και έχοντας συμφωνήσει στην επιβολή και άλλων 3,6 δισ. με αυτόματο μηχανισμό και ως δήθεν “συμπληρωματικό” πακέτο, παίζει τώρα κακόγουστο θέατρο στις πλάτες του τόπου και των πολιτών», καθώς «κοροϊδεύει, εξαπατά και εμπαίζει για άλλη μία φορά τον ελληνικό λαό, στήνοντας ένα παραπλανητικό σκηνικό δήθεν διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Τσίπρας δεν διαπραγματεύεται τίποτα, εκτιμά ο κ. Λαφαζάνης προσθέτοντας πως για να υπάρξει διαπραγμάτευση «πρέπει η χώρα να διαθέτει εναλλακτική λύση, η οποία να μην εξαρτάται από τις πιστώσεις των νεοαποικιοκρατών της ΕΕ και του ΔΝΤ».

«Αυτή η εναλλακτική λύση», συνεχίζει ο Π. Λαφαζάνης, «η μόνη υπαρκτή και αναγκαία για την Ελλάδα, είναι η έξοδος από την ευρωζώνη στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος για να ανασάνει η οικονομία και η χώρα και να μπορέσουν να στηριχθούν και να ενισχυθούν τα λαϊκά εισοδήματα και οι θέσεις εργασίας. Η έξοδος, όμως, από την ευρωζώνη και η σύγκρουση με την αντιδραστική ΕΕ είναι για τον Τσίπρα και την ευρω-καταθλιπτική κυβερνητική ομάδα του, η “κόκκινη”, απολύτως απαγορευμένη, επιλογή, υπαγορευμένη ρητά από το εγχώριο και ευρωπαϊκό κατεστημένο».