Αισιοδοξία για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα σενάρια περί επανάληψης της κρίσης και της δραματικής τροπής που πήρε η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς το περασμένο καλοκαίρι, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να είπε σε συνεργάτες του πως «όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και εκτίθενται». 

Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως αυτή τη στιγμή η θέση της χώρας είναι  εντός της Ευρώπης και «οι συμμαχίες υπέρ των ελληνικών θέσεων είναι ισχυρότερες από κάθε άλλη φορά», από τότε που ξεκίνησε η κρίση.

Ήδη, πριν την ανακοίνωση για το έκτακτο Eurogroup την Δευτέρα 9 Μαΐου, που κλείδωσε όπως ενημέρωσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο Μαξίμου έβλεπαν ως πολύ πιθανή ημερομηνία τη συγκεκριμένη, μετά και την παρέμβαση του Ζαν Κλοοντ Γιούνκερ. 

Εξάλλου στο Μέγαρο Μαξίμου απέδιδαν τις καθυστερήσεις στον ορισμό ενός Eurogroup στις εν εξελίξει «διαβουλεύσεις και παρασκηνιακές διεργασίες για να βρεθεί λύση και να μην φτάσει η Ελλάδα στο σημείο να καταθέσει αίτημα για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής».