Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη προκειμένου να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση και να παραλάβει το Άγιο Φως και να το μεταφέρει στην Αθήνα.

Σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η κυρία Γεροβασίλη έστειλε το δικό της μήνυμα της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της αξιοπρέπειας που μεταδίδει όπως είπε, σήμερα η ελληνική κοινωνία. 

Αναλυτικά η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου:  

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Έχουμε την τιμή να βρισκόμαστε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου μας υποδέχτηκε ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κκ Θεόφιλος Γ'.     

Με σεβασμό στη θρησκευτική παράδοση του Ελληνισμού, εκπροσωπούμε την ελληνική Πολιτεία προκειμένου να παραλάβουμε  το Άγιο φως  και να το μεταφέρουμε στην Αθήνα και από εκεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 

Ο λαός μας έχει περάσει πολλές δοκιμασίες τα τελευταία χρόνια. Καταφέραμε όμως να σταθούμε όρθιοι παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και τις οικονομικές πιέσεις. 

Ταυτόχρονα παρά τις δυσκολίες, ο ελληνικός λαός στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στους πιο αδύναμους, στους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη χώρα μας αναζητώντας έναν δρόμο ελπίδας μακριά από τον πόλεμο. 

Αυτό είναι το μήνυμα της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της αξιοπρέπειας που μεταδίδει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Μήνυμα που συνάδει με τις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Εύχομαι χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση σε όλους και όλες.