Σφοδρή επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπολύει για μια ακόμη φορά η γερμανική εφημερίδα Die Zeit. 

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες ενώ αναφερόμενη προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί την εξουσία για να διευρύνει την επιρροή του.

«Aπλά δεν λένε την αλήθεια. Οι πελατειακές σχέσεις κυριαρχούν στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν άλλαξε τίποτα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός χρησιμοποιεί την εξουσία για να προσπαθήσει να διευρύνει την επιρροή του », αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την Die Zeit «ο Αλέξης Τσίπρας ελίσσεται ανάμεσα στην εκπλήρωση των όρων του τρίτου Μνημονίου, προσπαθώντας όμως να διατηρήσει και τις προ - Μνημονίου υποσχέσεις του. Το αποτέλεσμα είναι ότι αναβάλλει τη σκληρή και αντιλαϊκή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος μέχρι την τελευταία στιγμή. Τελικά, όμως θα καταλήξει σε συμφωνία».

«Στην εξωτερική πολιτική, ο Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησης, φάνηκαν εντελώς απροετοίμαστοι. Αυτό εξηγεί την ακανόνιστη, από ιδεολογικής πλευράς, κορεσμένη πολιτική τους, τους πρώτους έξι μήνες και την απότομη πολιτική μεταστροφή τους τον Ιούλιο του 2015, που είχε εφαρμόσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης  Βαρουφάκης, οι οποίοι κόλλησαν τη χώρα στον τοίχο», αναφέρει η Die Zeit.

Ταυτόχρονα προσθέτει ότι «Οι πιστωτές των Αθηνών ζητούν από την Ελλάδα να λάβει σκληρά μέτρα λιτότητας και να πατάξει την φοροδιαφυγή. Οι υπάρχουσες μέχρι στιγμής κυβερνήσεις προτίμησαν να πάρουν τον πιο εύκολο δρόμο κόβοντας μισθούς και συντάξεις . Είναι λυπηρό ότι οι Έλληνες πολιτικοί εξυπηρετούν ακόμη και σήμερα τα ιδιαίτερα πελατειακά συμφέροντα παρά το κοινό καλό»,

«Υπάρχουν όμως εκείνοι που εργάζονται σκληρά και άνθρωποι πολύ μορφωμένοι. Αυτοί δεν έχουν δει τα τελευταία έξι χρόνια να ανταμείβονται οι καρποί των προσπαθειών τους», καταλήγει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.