Στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν απλώς γιατί οι πολίτες θα απογοητευτούν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό άλλωστε, οι Κυρ. Μητσοτάκης και Κ. Χατζηδάκης επενδύουν σημαντικά στη διαμόρφωση του νέου κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος.

Πρόγραμμα που θα επικεντρώνεται όχι μόνον στις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και τις διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και στην ενίσχυση όσων έχουν πληγεί από την κρίση, αλλά με τρόπο οικονομικά βιώσιμο και με... έξυπνες λύσεις που δεν απαιτούν χρήμα αλλά, αντιθέτως, παράγουν χρήμα.

Καθώς το πολιτικό τοπίο μοιάζει με κινούμενη άμμο και ουδείς γαλάζιος μπορεί, με ασφάλεια, να διαβεβαιώσει για τις προθέσεις του Πρωθυπουργού, η εντολή που έχει δοθεί στους επικεφαλής των τομέων και των ομάδων εργασίας που έχουν αναλάβει τη διαμόρφωση του προγράμματος είναι να ανεβάσουν ρυθμούς. Πέραν των 25 θέσεων που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο αλλά και της πολιτικής για το μεταναστευτικό και προσφυγικό που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, στόχος της Συγγρού είναι μία αρχική εκδοχή του γαλάζιου κυβερνητικού προγράμματος να είναι έτοιμη μέχρι τα τέλη Μαϊου. Προφανώς, εάν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, αυτό το σχέδιο θα δημοσιοποιηθεί καθώς, όπως προειπώθηκε, οι κ. Μητσοτάκης και Χατζηδάκης επενδύουν σημαντικά στο πρόγραμμα για να κερδηθεί η πολιτική μάχη.

Σε διαφορετική περίπτωση, το αρχικό σχέδιο θα επιδέχεται συνεχείς βελτιώσεις και θα εμπλουτίζεται με επόμενο στόχο στα τέλη Ιουνίου να υπάρξει μία δεύτερη πιο αναλυτική έκδοση. Παράλληλα με τη συγγραφή του νέου Προγράμματος θα τρέχει και η διαδικασία «ζύμωσής» του μέσω επαφών με κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς αλλά και μέσω διαδικτύου, όπου θα ζητηθεί από τα μέλη του κόμματος να τοποθετηθούν.