Την Τετάρτη 4 Μαΐου αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα πολιτική του πρωτοβουλία ο Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως είχε γράψει το newpost.gr, το όνομα του κόμματος του πρώην υπουργού είναι «Επόμενη Ελλάδα», ενώ την παρουσίαση θα κάνουν οι: Η.Καρανίκας - γιατρός, Α.Μανούρας - γεωπόνος επιχειρηματίας, Α.Οικονόμου - ψυχίατρος, Γ.Ραγκούσης - οικονομολόγος, Π.Σφηκάκης - δικηγόρος, Φ.Τσικρικτσή - ιδιωτική υπάλληλος, Ε.Κρομμύδα - εκπαιδευτικός.

Ενόψει της παρουσίασης του κόμματός του, ο κ. Ραγκούσης απέστειλε δύο κείμενα, που «αποτυπώνουν την ανάλυσή του σχετικά με το πρόβλημα της χώρας και την αιτία του».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ραγκούσης τονίζει πως:

Σήμερα είμαστε όλοι μαζί αυτόπτες μάρτυρες της εθνικής μας αυτοκτονίας, η οποία καθημερινά βρίσκεται σε εξέλιξη. Όσο κι αν  αυτήν τη σταδιακή αυτοκτονία μοιάζει να μην τη συνειδητοποιούμε όλοι, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, τα ποσοτικά δεδομένα αδιαμφισβήτητα. Έχει κηρυχθεί πόλεμος κατά της νέας γενιάς, κατά της επόμενης Ελλάδας.

«Αν λάβει κανείς υπόψη του το σύνολο σχεδόν της δημόσιας συζήτησης, τότε εύκολα θα διαπιστώσει πως αντί να ψάχνουμε την αιτία του προβλήματος, κάνοντας μαγνητική τομογραφία πάνω στο πρόβλημα, αρκούμαστε σε έναν ευρυγώνιο φωτογραφικό φακό που αποτυπώνει μόνο την επιφάνεια», επισημαίνει.

Διαβάστε αναλυτικά τα κείμενα του Γιάννη Ραγκούση για το πρόβλημα και την αιτία του