Αισιόδοξος πως η συμφωνία είναι θέμα λίγων εβδομάδων εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Κόκκινο».

Όπως επεσήμανε, «εκλογές και επανάληψη των αναταράξεων του περασμένου καλοκαιριού θα ήθελαν όσοι παίζουν παιχνίδια οπισθοδρόμησης και αποσταθεροποίησης, είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός της Ελλάδας» επεσήμανε.

«Η εντύπωση που έχω είναι ότι η ολοκλήρωση του πακέτου θα πάρει λίγες εβδομάδες, καθώς χρειάζεται και τη νομοθέτηση των συμφωνηθέντων από την ελληνική Βουλή. Αλλά, όχι μόνο η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία όσων εκπροσωπούν τους δανειστές και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς επιθυμούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό, γιατί αυτό είναι το κοινό συμφέρον, υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο ευρωβουλευτής επεσήμανε τη σιωπή της Λαγκάρντ και του Σόιμπλε τις τελευταίες ημέρες, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν αναμένεται επανάληψη των περυσινών αναταράξεων στις διαπραγματεύσεις, καθώς όπως είπε, «η στήριξη, οι συμμαχίες και τα ερείσματα που έχει η Ελλάδα και η διαπραγματευτική γραμμή της χώρας είναι πολύ ισχυρότερα και φαίνεται καθημερινά με δηλώσεις και συνεντεύξεις».  

«Η κυβέρνηση έχει επιχειρήματα και περιθώρια ελιγμών, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο τραπέζι των συζητήσεων τίποτα άλλο πέρα από την προσπάθεια της ταχύτερης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ώστε να ξεκινήσει η "αλυσίδα" των θετικών ειδήσεων: ελάφρυνση του χρέους, ρευστότητα στην οικονομία, επιστροφή στην ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας», υποστήριξε.