Κρίσιμη σύσκεψη για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τα επόμενα βήματα ενόψει του Eurogroup της 9ης Μαΐου πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο.

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε πρώτος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και λίγα λεπτά αργότερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Τις ημέρες που θα μεσολαβήσουν μέχρι την συνεδρίαση, η κυβέρνηση αναμένεται να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που έχει στην φαρέτρα της. Στην Αθήνα, θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, με την ελληνική πλευρά να επιμένει στην πρόταση της για τη δημιουργία ενός έκτακτου μηχανισμού περιστολής δαπανών και όχι στην κωδικοποίηση συγκεκριμένων μέτρων, όπως ζητάει το ΔΝΤ. Ταυτόχρονα, θα προσπαθήσει να παίξει για πολλοστή φορά το παιχνίδι της πολιτικής διαπραγμάτευσης, μετρώντας δυνάμεις και συμμάχους

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα τρέξουν αυτές τις συζητήσεις. Ο πρώτος σε επίπεδο ηγετών, ο δεύτερος με τους ευρωπαίους ομολόγους του.