Το μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση απέδειξε πως διαθέτει τόσο την τεχνική επάρκεια όσο και την πολιτική βούληση να εγγυηθεί την δημοσιονομική σταθερότητα αλλά και να αναβαθμίσει την λογιστική διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος έστειλε στις ΗΠΑ ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης, με τη συμμετοχή του σε οικονομικό συνέδριο.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουτεντάκης συμμετείχε σε συνέδριο στο Λος Άντζελες, στις 29-30 Απριλίου, ύστερα από πρόσκληση του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, με θέμα την Χρηματοικονομική Υπευθυνότητα των Κυβερνήσεων και την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κρίση, (Government Financial Accountability & the European Economic Crisis: Paths to Prosperity), στο οποίο έδωσαν το «παρών» διακεκριμένοι επιστήμονες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και χρηματοοικονομικοί αναλυτές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Στην ομιλία του, ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής περιέγραψε τη διαδικασία δημοσιονομικής σταθεροποίησης στην Ελλάδα, την αναγκαιότητα ελάφρυνσης του χρέους και το σχέδιο μεταρρυθμίσεων στη δημοσιονομική διαχείριση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως τόνισε η δημοσιονομική σταθερότητα και η λογιστική διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος αποτελούν αναγκαίες συνθήκες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τόσο απέναντι στις διεθνείς αγορές όσο και απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες.