current views are: 8

3 Μαΐου 2016
Δημοσίευση16:47

Σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν

Πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή τα εαρινά στοιχεία της Κομισιόν για την πορεία της οικονομίας.

Δημοσίευση 16:47’

Πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή τα εαρινά στοιχεία της Κομισιόν για την πορεία της οικονομίας.

Πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή τα εαρινά στοιχεία της Κομισιόν για την πορεία της οικονομίας.

Η Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της ΕΕ, τόνισε πως «αυτές επιβεβαιώνουν, για μια ακόμα φορά, ότι η ελληνική οικονομία όχι μόνο άντεξε στην κρίση, αλλά βρίσκεται πλέον στο κατώφλι της ανάκαμψης. Η εικόνα αυτή δικαιώνει την επιμονή της κυβέρνησης στην σταθεροποίηση και ανάπτυξη της οικονομίας μέσα από την στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων»,

«Αυτοί που έσπευσαν να προεξοφλήσουν αδιέξοδα και αποτυχίες προσδοκώντας πολιτικά οφέλη, θα απογοητεύονται, ημέρα με την ημέρα, ολοένα και περισσότερο. Τους ευχόμαστε καλό κουράγιο και ταχεία προσγείωση στην πραγματικότητα», τόνισε στη συνέχεια.

Απαντώντας ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, κάλεσε την κυβέρνηση «να μη θριαμβολογεί για τις αποτυχίες της».

«Μετά την αναγκαστική ολιγοήμερη σιωπή, λόγω των εορτών του Πάσχα, το θράσος και η προπαγάνδα της Κυβέρνησης επέστρεψαν. Επιχειρούν και πάλι εξαπάτηση. Τους θυμίζουμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα» σημειώνει και παραθέτει τις περσυνές προβλέψεις της Επιτροπής:

  • Ανάπτυξη 2,9%, ενώ σήμερα προβλέπει ύφεση 0,3%
  • Μείωση της ανεργίας στο 23,2%, ενώ σήμερα την προβλέπει στο 24,7%
  • Μείωση του δημοσίου χρέους στο 173,5% του Α.Ε.Π., ενώ σήμερα προβλέπει αύξησή του στο 182,8% του Α.Ε.Π.

«Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας χειροτερεύουν δραματικά. Ας σταματήσουν να θριαμβολογούν για τις αποτυχίες τους που πληρώνουν ακριβά όλοι οι Έλληνες», καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι μαθητευόμενοι και ανίκανοι μάγοι που ό,τι αγγίζουν γίνεται κάρβουνο».

«Μετέτρεψαν σε ύφεση, τις προσδοκίες για ουσιαστική ανάπτυξη (6% αθροιστικά για την διετία 2015/2016), αποτρέποντας και την αναμενόμενη μείωση της ανεργίας» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

Οδήγησαν σε μεγάλη αύξηση του χρέους, σε  μείωση των επενδύσεων. Εφέτος καθυστέρησαν την αξιολόγηση εντείνοντας την  αβεβαιότητα και τώρα στέλνουν νέους δυσβάστακτους λογαριασμούς (συνολικά 12,5 δισ.) στους πολίτες. Τουλάχιστον λίγη ντροπή. Ας μη πανηγυρίζουν οι της Κυβέρνησης, γιατί δεν επήλθε η απόλυτη καταστροφή.

Γιατί τα  θεμέλια που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια στην οικονομία, την βοήθησαν τουλάχιστον να αντέξει στοιχειωδώς.

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να συνειδητοποιήσουν το ποσό πολύ βλάπτουν την Ελλάδα και τον λαό μας;

Λίγη ώρα αργότερα, η κυβέρνηση επανήλθε και πηγές του Μεγάρου Μαξίμου απαντώντας στη Χαριλάου Τρικούπη τόνιζαν πως «την ώρα που όλοι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις, μόνο το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να επενδύει στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης. Αυτή η παραφωνία δείχνει πολιτικό αδιέξοδο».


σχετικα αρθρα