«Η περίεργη εμμονή του ΔΝΤ για επιπλέον σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων είναι ανεξήγητη» τόνισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, στο μήνυμά της για την εργατική Πρωτομαγιά, κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης για εξίσου ακατανόητη στάση, «ιδίως της Νέας Δημοκρατίας και της ηγεσίας της, που δυστυχώς υιοθετεί την άκαμπτη στάση του ΔΝΤ έναντι της χώρας μας, φτάνοντας στο σημείο να συντάσσεται απόλυτα και να επιχαίρει».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος θεωρούμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι η διευθέτηση του χρέους. Και αξίζει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια γι' αυτό το σκοπό. Αυτό είναι το χρέος όλων μας τώρα που η Πατρίδα μας δίνει την μάχη για να σταθεί και πάλι στα πόδια της», τόνισε η Μ. Παπαδοπούλου ενώ υπογράμμισε πως

είναι ενθαρρυντικό ότι η ελληνική οικονομία, όπως κατέγραψε η Eurostat και ακολούθως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταφέρει να πιάσει τους στόχους του προϋπολογισμού και να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 0,7%, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη αντοχή.

Εξάλλου, σημείωσε,  «ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς μας δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών με στόχο τη γρηγορότερη απαλλαγή από τα μνημόνια».