Αιχμές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για δήλωσή που έκανε νωρίτερα σήμερα αφήνει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

«Μολονότι δεν θα διαφωνήσει κάποιος με την ουσία της φράσης του Προέδρου της Δημοκρατίας “η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον άνθρωπο” οι αναφορές περί νομίσματος στο μέσον μιας ατελέσφορης διαπραγμάτευσης δίνουν λαβή για δεύτερες σκέψεις», αναφέρει το Ποτάμι.

Η Σεβαστουπόλεως σημειώνει ότι κάθε δήλωση αποκτά ιδιαίτερο νόημα στη χρονική συγκυρία που γίνεται:

Πόσο μάλλον που με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν επανέλθει στο προσκήνιο αρνητικά σενάρια για την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σενάρια που εντείνουν τη σύγχυση και την ανησυχία του κόσμου.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη αναφέρεται στην αναφορά του Προκόπη Παυλόπουλου κατά τη διάρκεια της ανακήρυξής του ως Επιτίμου Δημότη του δήμου Άργους-Μυκηνών, ο οποίος σε μία αποστροφή του λόγου του είχε τονίζει:

Η ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει να στηρίξει τον άνθρωπο, την αξία του και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, καθώς και την ανάγκη ενότητας (...) Η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον Άνθρωπο. Η ρήση του Πρωταγόρα συνιστά τον κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας: ‘Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος’.