Ο συντονισμός των δράσεων μέχρι το κρίσιμο Eurogroup της 9ης Μαΐου, με διττό στόχο αφενός να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα και αφετέρου να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για το χρέος, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής διευρυμένης σύσκεψης στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Τις ημέρες που θα μεσολαβήσουν μέχρι την συνεδρίαση, η κυβέρνηση αναμένεται να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που έχει στην φαρέτρα της. Στην Αθήνα, θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, με την ελληνική πλευρά να επιμένει στην πρόταση της για τη δημιουργία ενός έκτακτου μηχανισμού περιστολής δαπανών και όχι στην κωδικοποίηση συγκεκριμένων μέτρων, όπως ζητάει το ΔΝΤ. Ταυτόχρονα, θα προσπαθήσει να παίξει για πολλοστή φορά το παιχνίδι της πολιτικής διαπραγμάτευσης, μετρώντας δυνάμεις και συμμάχους

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα τρέξουν αυτές τις συζητήσεις. Ο πρώτος σε επίπεδο ηγετών, ο δεύτερος με τους ευρωπαίους ομολόγους του.