Το κυβερνητικό έργο και τα αγκάθια βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό

Στην κυβέρνηση αποτιμούν θετικά την πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας στην πορεία προς το Eurogroup, ενώ όπως επισημαίνουν το υπάρχον θετικό κλίμα ενισχύεται από τα νέα στοιχεία της Eurostat και τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές και σε αυτό το πλαίσιο, αντί των προληπτικών μέτρων, βάση της συζήτησης αποτελεί η ελληνική πρόταση για μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και σχετικά με την προσφυγική κρίση, διαπιστώθηκε με ικανοποίηση η τήρηση της σχετικής Συμφωνίας με την Ε.Ε. από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς και ο πλήρης μηδενισμός των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών κατά τις έξι τελευταίες ημέρες.

Σχετικά με την ένταση στις Οινούσσες και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναφέρθηκε πως η κυβέρνηση τις παρακολουθεί με προσοχή αλλά και ψυχραιμία, ενώ προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε διπλωματικό επίπεδο.

Επιπλέον, όπως τονίζουν, διαπιστώθηκε ότι οι υπερβολές και η παραπληροφόρηση σχετικά με τα γεγονότα δε συμβάλλουν στην κατάλληλη διαχείριση του ζητήματος.

Στην σύσκεψη εξετάστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία ψήφισης του σχεδίου νόμου για την ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση στη Βουλή.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές διαπιστώθηκε με ικανοποίηση η τήρηση των κόκκινων γραμμών που τέθηκαν κατά τη σχετική διαπραγμάτευση και συμφωνία, όταν μάλιστα πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν μονομερή ενέργεια την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή.