Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει σε εκλογές και μάλιστα με διακύβευμα την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ εξέφρασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM τόνισε:

«Εγώ περίμενα τις εκλογές γύρω στον Οκτώβριο αλλά οι πληροφορίες μου εδώ και λίγες ημέρες είναι ότι είναι κλεισμένος στον εαυτό του ο κ. Τσίπρας και έχει αποφασίσει να κάνει εκλογές με κάποια γκάλοπ τα οποία έχει στα οποία θα βάλει τον όρο ότι αυτός θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ ενώ όλοι οι άλλοι με τις αντιφάσεις και τις ανακολουθίες τους αποτελούν κίνδυνο. Δηλαδή θα δούμε ο Τσίπρας να ζητάει από το λαό να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ».

Ο κ. Λεβέντης εν συνεχεία υποστήριξε πως:

«Οι αντάρτες δεν θα είναι από τους 53. Γενικά υπάρχει μια δυσφορία μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι δεν έχουν γίνει γνωστά τα μέτρα, ότι τελικά όλα θα περάσουν και η κάβα των 3,5 δις και είναι βαρύ το φορτίο. Καλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα να σηκώσει όλο αυτό το φορτίο και μετά είναι και η διαχείριση».

«Πείτε ότι ψηφίζουν και οι 153 μετά υπό το βάρος της πραγματικότητας μπορεί να έχουμε διαρροές μετά. Ο Τσίπρας επιχειρεί και λέει στους ξένους ότι η εκλογική διαδικασία  είναι η καλύτερη διασφάλιση παρά η Βουλή.  Δηλαδή τη φορά αυτή ο λαός δεν μπορεί να λέει δεν ήξερα και έχουν καταλήξει ξένοι και Έλληνες στην άποψη ότι εκλογές μέσα σε 25 μέρες θα έδιναν μια νομιμότητα στα μέτρα», τόνισε. 

Αναφερθείς στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου εξήγησε πως «κατά ένα τρόπο κατεδαφίζεται το σύμπαν» και γι' αυτό «θα πάει σε εκλογές ο Τσίπρας, αυτό βλέπω ότι είναι των τελευταίων ημερών η απόφαση και για αυτό δεν κινείται, δεν βγαίνει έξω. Θα το παρουσιάσει ως ένα αιφνιδιασμό και θα γίνουν σύντομα οι εκλογές».