«Θεσμικά απαράδεκτη και πολιτικά αδιανόητη» χαρακτήρισε η Ράνια Σβίγκου την ψήφιση των προληπτικών μέτρων, ενώ τόνισε πως τα στοιχεία της Eurostat και οι διεθνείς συμμαχίες της κυβέρνησης αποτελούν «όπλα» στη διαπραγμάτευση. 

Μιλώντας στο Star, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως θα διαψευστούν τα σενάρια εκείνων που ποντάρουν στην αποσταθεροποίηση και την καταστροφολογία, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είναι ο εγχώριος συνήγορος του ΔΝΤ, λέγοντας:

Η ΝΔ το μόνο που ξέρει είναι να αναπαράγει σενάρια καταστροφολογίας χωρίς να μπορεί να δώσει επιχειρήματα τα οποία στέκουν, τα οποία έχουν βάση..Τώρα μας αποκαλείτε “ορφανά του Τσάβες, πριν μας λέγατε ότι θα υπογράψουμε ό, τι χαρτί μας δώσουν.. Πρέπει να καταλήξετε κάπου τι ακριβώς είμαστε τελικά.. Και επίσης να μας πείτε εάν εσείς συμμερίζεστε τις θέσεις της Κομισιόν ή εάν απλώς θα συνεχίσετε να έχετε στη χώρα μας τον ρόλο του  εγχώριου συνηγόρου του ΔΝΤ. Γιατί το μόνο που κάνετε είναι αυτό. Να αναπαράγετε τα επιχειρήματα του ΔΝΤ.

Επιπλέον, όπως είπε η κυρία Σβίγκου «οι πιέσεις και από το προσφυγικό και από το επικείμενο δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία  είναι πιέσεις προς όλη την ευρωζώνη και προς τους μεγάλους παίκτες της» και πρόσθεσε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει εδώ για να μείνει και το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης έχει αποτύχει, αλλά και επειδή σήμερα η Ευρώπη βρίσκεται εν μέσω πολλαπλών κρίσεων και δεν θέλει να έχει άλλη μια κρίση στο εσωτερικό της ευρωζώνης.