Για προβληματισμό στις τάξεις της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών για τη στάση του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα της ευρωπαϊκής διαδικτυακής πύλης, Euractiv επικαλούμενο πηγές εντός του ΕΣΚ.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος των σοσιαλιστών, η στάση του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο φέρνει «σε δύσκολη θέση» την πολιτική Ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών και είναι «ντροπιαστική» γιατί «δε συνάδει» με τη θέση των Σοσιαλδημοκρατών. «Είναι οι μόνοι που υποστηρίζουν μια στάση όπως είναι η παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης», προσθέτει το δημοσίευμα, ενώ κάνει αναφορά και σε συγκεκριμένη ευρωβουλευτή, την Εύα Καϊλή η οποία «αντιτίθεται σε κάθε λογική λύση».

Συνεχίζοντας, το Euractiv.com παραθέτει δηλώσεις της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή, η οποία αρνείται πως νιώθει «απομονωμένη» εντός της πολιτικής της ομάδας.

«Oι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού βρίσκονται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, παρόλο που ανήκουν σ 'αυτούς. Η στάση τους, τους εκθέτει» δηλώνει από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.