Πυρά κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.

«Κάποιοι νομίζουν ότι ο κ. Πολάκης είναι γραφικός. Κάνουν λάθος είναι πάρα πολύ επικίνδυνος» σημείωσε και πρόσθεσε:

Αυτός ο περίφημος διαγωνισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ, που θα έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες, γίνεται για να ανοίξουμε περίπου 110 κρεβάτια εντατικής νοσηλείας. Από την καθυστέρηση που έχει υπάρξει λόγω του κ. Πολάκη και από την ακύρωση του διαγωνισμού λόγω του κ. Πολάκη, κάθε μέρα που περνάει κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν κρεβάτι εντατικής νοσηλείας. Κάποιοι από αυτούς, δυστυχώς, θα χάσουν τη ζωή τους ή θα υποστεί μεγάλη βλάβη η υγεία τους.

«Ο κ. Πολάκης δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά παρά μόνο μέσω του νόμου περί ευθύνης υπουργών, δηλαδή πρέπει να ψηφίσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και να του ασκηθεί δίωξη. Ξέρει ότι αυτό δεν θα γίνει άρα δεν φοβάται τον εισαγγελέα» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει πρόταση μομφής ή μία πρόταση για εξεταστική απάντησε: «Έχω κάνει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, έχουμε κάνει 35 βουλευτές του κόμματος γραπτή ερώτηση. Το ΠΑΣΟΚ  έχει κάνει μήνυση στον Εισαγγελέα και ετοιμάζουμε και εμείς στοιχεία για να πάνε στον Εισαγγελέα. Αυτό που έχει κάνει ο κ. Πολάκης είναι αυτόματα παράνομο… έχει παρανομήσει και μάλιστα βαριά».

Παράλληλα ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών. Ωστόσο σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας «δημιουργεί ένα suspense γιατί είναι αναποφάσιστος και γιατί θέλει να πουλήσει στους δικούς του την ιστορία της σκληρής διαπραγμάτευσης». «Στην πραγματικότητα τα έχει δεχτεί όλα» είπε χαρακτηριστικά.