Ως έργο παγκόσμιας εμβέλειας, μια παρακαταθήκη πολιτισμού και γνώσης για την πόλη της Αθήνας, χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το οποίο και επισκέφθηκε σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από το φθινόπωρο του 2012, ξεναγήθηκε στο χώρο του εργοταξίου και τόνισε την ανάγκη να διαφυλαχθεί ως «κόρη οφθαλμού».

«Είναι ένα πραγματικά εκπληκτικό έργο το οποίο θα επιτρέψει σε δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους, αλλά και πολίτες από όλο τον κόσμο, να απολαύσουν τις μοναδικές υπηρεσίες μιας υπερσύγχρονης Βιβλιοθήκης, καθώς και πρόσβαση σε μια μοναδική αίθουσα της νέας Λυρικής Σκηνής. Χρέος όλων μας είναι να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού αυτό το μοναδικό έργο, το οποίο ενισχύει την εικόνα της Αθήνας στον παγκόσμιο πολιτισμικό χάρτη» ανέφερε  ο κ. Μητσοτάκης.

«Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω δημόσια το “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”, για αυτήν την εξαιρετικά γενναιόδωρη δωρεά την οποία κάνει στο Ελληνικό Δημόσιο. Να συγχαρώ το Ίδρυμα για το συνολικό φιλανθρωπικό του έργο, καθώς και για τις σημαντικές δωρεές που έχει κάνει για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανέχειας στη χώρα μας. Να δώσω τη διαβεβαίωση ότι όλοι μας θα αγωνιστούμε ώστε το έργο αυτό να αναδειχθεί, να προστατευθεί και να αποκτήσει τη θέση που του αρμόζει στον παγκόσμιο πολιτισμικό χάρτη» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.