Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ η συνεδρίαση του EuroWorking Group όπου από πλευράς της Ελλάδας συμμετείχε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χουλιαράκης.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η αποτίμηση των συνομιλιών για την αξιολόγηση ενόψει και του κρίσιμου Eurogroup, ενώ επί τάπητος τέθηκαν οι διαπραγματεύσεις για τον μηχανισμό αυτόματων περικοπών που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση αντί των μέτρων – κάβα που απαιτεί το ΔΝΤ, όπως επίσης και οι μικροεκκρεμότητες από το βασικό πακέτο.

Νωρίτερα έγινε γνωστή η ατζέντα της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup, όπου θα τεθεί τόσο το θέμα του χρέους, όσο και των μέτρων – κάβα:

Το Eurogroup θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο για να συζητήσει την πορεία του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας

«Οι συζητήσεις θα καλύψουν μια συνολική δέσμη μεταρρυθμίσεων πολιτικής, καθώς και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Και τα δύο στοιχεία πρέπει να συνυπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και να αποδεσμευθεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα», επισημαίνει.