current views are: 35

4 Μαΐου 2016
Δημοσίευση20:53

Παρουσίασε το νέο κόμμα του ο Γιάννης Ραγκούσης

Μία νέα πολιτική πρωτοβουλία με το όνομα «με την επόμενη Ελλάδα», ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Δημοσίευση 20:53’

Μία νέα πολιτική πρωτοβουλία με το όνομα «με την επόμενη Ελλάδα», ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Μία νέα πολιτική πρωτοβουλία με το όνομα «με την επόμενη Ελλάδα», ανακοίνωσε χτες ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

«Δεν ξεκινούμε ακόμη ένα κόμμα της παρασιτικής Ελλάδας, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε έναν νέο πολιτικό άξονα και κόμματα πάνω σε αυτόν, που να εκπροσωπούν την Ελλάδα που παράγει» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης κατά την παρουσίαση του νέου φορέα, που έγινε το βράδυ της Τετάρτης σε συνεργατικό χώρο εργασίας στο Γκάζι.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε να λειτουργεί ο ιστότοπος www.epomeniellada.gr, το περιεχόμενο του οποίου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: 

Το δίλημμα: παραγωγή ή παρασιτισμός

«Στην Ελλάδα υπάρχει θεμελιώδης αντίθεση που διατρέχει την κοινωνία μας.  Η πραγματική αντίθεση που αφορά στο μέλλον της χώρας, δεν είναι ανάμεσα στην αριστερά και τη δεξιά της παρασιτικής Ελλάδας. Ανάμεσα δηλαδή στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Η μεταρρύθμιση της παρασιτικής Ελλάδας είναι ανακύκλωση της κρίσης, είναι μεταρρυθμιστικός λαϊκισμός. Η μεταρρύθμιση δεν αρκεί πια. Απαιτείται μετασχηματισμός των δομών, στην οικονομία και στο κράτος. Επομένως το δίλημμα είναι: είμαστε με την Ελλάδα που παράγει υλικά και πνευματικά αγαθά ή με την Ελλάδα που παρασιτεί;» 

9+2 συμβολικές πολιτικές για μια έντιμη συμφωνία μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής

«Ως ένα πρώτο αλλά ελάχιστο δείγμα γραφής της πολιτικής μας θεώρησης, τίθενται στην κρίση των πολιτών 9+2 συμβολικές πολιτικές που δεν είναι ατάκτως ερριμμένες αλλά υπακούουν σε συγκεκριμένες αρχές μας και κανόνες. Αυτές που αναγράφονται μέσα στις αγκύλες. 

Οι συγκεκριμένες αρχές, εκτός από μήτρες για τη γέννηση των συγκεκριμένων συμβολικών πολιτικών, αποτελούν για εμάς και το έδαφος στήριξης μιας νέας, έντιμης συμφωνίας μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής, προκειμένου να απεμπλακούμε από την καταστροφική πολιτική κρίση.

  1. 200 εκ.€ από περικοπή δαπανών διατίθενται αποκλειστικά για να χρηματοδοτηθούν (α) τεχνολογικά startups και υποτροφίες και (β) πολιτικές υποστήριξης της εργαζόμενης μητέρας  και της άνεργης γυναίκας στον ιδιωτικό τομέα [απόλυτη προτεραιότητα η νέα γενιά – και η νέα γυναίκα, η άνεργη και εργαζόμενη μητέρα].
  2. Για τους ανέργους δεν υπάρχει κλειστό επάγγελμα. [η αντιμετώπιση  της ανεργίας είναι επείγουσα εθνική ανάγκη].
  3. Τα προβλεπόμενα δημοσιονομικά αποτελέσματα του μνημονίου επιτυγχάνονται χωρίς καμία καθυστέρηση με περαιτέρω μείωση δαπανών κι αποφορολόγηση της παραγωγής και των εξαγωγών [μείωση δαπανών, αποφορολόγηση της παραγωγής και των εξαγωγών].
  4. Για να αξιοποιήσει κάθε επιχείρηση τις ανατρεπτικές αλλαγές που θα ανακοινώσουμε για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, πρέπει να τηρήσει την απαράβατη προϋπόθεση της αύξησης του αριθμού των θέσεων εργασίας ή της διατήρησης του συνολικού αριθμού εργαζομένων της. [προτεραιότητα η προστασία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας].
  5. Το 30% της περαιτέρω μείωσης των δαπανών καθώς και το 30% της περαιτέρω αύξησης των λειτουργικών εσόδων του κράτους, χρηματοδοτούν αποκλειστικά την αύξηση των μισθών των στελεχών του δημοσίου. Πρόκειται για κίνητρο παραγωγικότητας. [αξιοπρεπείς αμοιβές για τα στελέχη του δημοσίου, μέσα από υγιείς δημοσιονομικά πηγές].
  6. Ξεκινά η αποφορολόγηση της παραγωγής από τον πρωτογενή τομέα. Καταργείται ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια που προορίζονται αποκλειστικά για την πρωτογενή παραγωγή. Πρόκειται για δημοσιονομικά ουδέτερη επιλογή. [αποφορολόγηση της παραγωγής].
  7. Δεδομένου ότι το τουριστικό προϊόν ανήκει στην πραγματικότητα στην κατηγορία των εξαγωγών, ως πρώτο βήμα καταργείται η αύξηση του ΦΠΑ που επιβλήθηκε το καλοκαίρι του 2015. Το δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει από την επιλογή αυτή θα το γνωρίζουμε το 2017 και αφού συνυπολογίσουμε τη μείωση στην τουριστική κίνηση που θα προκληθεί την καλοκαιρινή περίοδο του 2016 λόγω της αύξησης του ΦΠΑ, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Το κενό αυτό θα καλυφθεί από μείωση δαπανών. [αποφορολόγηση των εξαγωγών].
  8. Μέχρι την οριστική διευθέτηση της αδικίας που αναγκαστικά έγινε σε βάρος των ιδιωτών ομολογιούχων από το PSI, των μόνων Ελλήνων που “κουρεύτηκαν” οι αποταμιεύσεις τους, θεσμοθετείται το παρακάτω σύνολο ειδικών ρυθμίσεων για τα παιδιά τους: α. Πλήρεις υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές. β.20ετή άτοκα δάνεια για την έναρξη επιχειρήσεων [αποκατάσταση αδικιών].
  9. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ορίζεται με διεθνή διαγωνισμό και με βάση βραχεία λίστα που επιλέγεται από ανανεούμενο σώμα εκλεκτόρων, στο οποίο πλειοψηφούν νέοι καλλιτέχνες. [πράξη εμπιστοσύνης στις νέες και στους νέους μας καλλιτέχνες].
  10. Η βουλευτική αποζημίωση δεν υπερβαίνει τις συνολικές απολαβές του διευθυντή στο ΕΣΥ ή του κυβερνήτη μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας. [η πολιτική ηγεσία καθοδηγεί με το παράδειγμά της].
  11. Ανώτατο όριο συμμετοχής στη Βουλή 3 θητείες και 8 χρόνια στην κυβέρνηση. [θεσμοθέτηση της ανανέωσης στην πολιτική]».

Οι αρχές μας προς μια δημοκρατική επανάσταση
– Εθνική κυριαρχία. 
– Παραγωγική ευημερία. 
– Κοινωνική δικαιοσύνη. 
– Ριζοσπαστική δημοκρατία. 

Το πρόβλημα και η αιτία του προβλήματος
«Πλέον βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα φαύλο κύκλο. Το πρόβλημα είναι το κράτος της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, είναι το πολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης.  Η αιτία όμως του προβλήματος είναι η παρασιτική πραγματική οικονομία. Επομένως, εάν αυτήν τη θεωρητική σύλληψη την υιοθετήσει κανείς, τότε μόνον έναν δρόμο εφαρμοσμένης πολιτικής έχει μπροστά του:  να δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην ικανοποίηση των υπαρξιακών αναγκών που έχουν οι Έλληνες που παράγουν υλικά και πνευματικά αγαθά, οι άνεργοι καθώς και η νέα γενιά. Να εφαρμόσει μια ανατρεπτική αναπτυξιακή στρατηγική για την Ελλάδα που αγωνίζεται καθημερινά μέσα από επιχειρήσεις, συμπράξεις, κοινωνικές συλλογικότητες καθώς και μέσα από το κράτος. Στο εργοστάσιο, στο χωράφι, στο εργαστήριο, στο γραφείο, στις αίθουσες διδασκαλίας στον πολιτισμό, στα γράμματα, στον ακτιβισμό». 

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι στις 30 Μαΐου 2016 θα παρουσιαστεί το σχέδιο εθνικής ανάταξης  που είναι θεμελιωμένο πάνω 10 ανατρεπτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην πραγματική οικονομία, στο κράτος και στο πολιτικό σύστημα.


σχετικα αρθρα