Εντελώς ψευδή χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας τα δημοσιεύματα περί «ξηλώματος» της Επιτροπής Εξετάσεων, τονίζοντας πως «δημιουργούν ερωτήματα για τη σκοπιμότητά τους, δέκα ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εξετάσεων».

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει «παντελώς ανυπόστατο» το δημοσίευμα της «Καθημερινής» και επισημαίνει πως:

  • Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε, οι εξετάσεις να διεξαχθούν και φέτος με τρόπο αδιάβλητο και υποδειγματικό.
  • Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) ορίζεται λίγες ημέρες πριν τις εξετάσεις. Τα ονόματα των μελών της δεν ανακοινώνονται και λαμβάνονται ειδικά μέτρα, προκειμένου, να εξασφαλιστεί η μυστικότητα και η αντικειμενικότητα της όλης διαδικασίας. Τα μέλη της ΚΕΕ δεν είναι ισόβια. Κάθε χρόνο επιβάλλεται η ανανέωση της σύνθεσής της για προφανείς λόγους. Και φέτος, συνυπάρχουν παλαιά και νέα μέλη, που η επιλογή τους υπακούει σε επιστημονικά-εκπαιδευτικά κριτήρια και μόνο.
  • Δημοσιεύματα, όπως αυτό της Καθημερινής, περί «ξηλώματος» της Επιτροπής Εξετάσεων» και δήθεν «διορισμούς συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ» στην ΚΕΕ, είναι εντελώς ψευδή και δημιουργούν ερωτήματα για τη σκοπιμότητά τους δέκα ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

«Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές να πάψουν να παίζουν παιχνίδια με την αγωνία των παιδιών και των γονιών τους και να αφήσουν τις εξετάσεις έξω από τα παιχνίδια του κιτρινισμού και της φτηνής αντιπολίτευσης», καταλήγει το υπουργείο Παιδείας.