''Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή'' τόνισε σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι η ΝΔ δεν θα συμπράξει στην βαριά συνθηκολόγηση και ρήξη με την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο:

Οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη χώρα. Η κυβέρνηση έφερε τη χώρα στο σημείο μηδέν, προσπαθεί να περιορίσει τον δημόσιο διάλογο στα 3,6 δισ. και αποσιωπά ότι το συνολικό πακέτο που φορτώνει στην κοινωνία ξεπερνά τα 12 δισ.

Ο λογαριασμός είναι αβάσταχτος αφού ο κάθε πολίτης θα αποδίδει στο κράτος το 60% του μειωμένου εισοδήματός του.

Σε ότι αφορά το χρέος, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι « κυβέρνηση επιχειρεί να αγοράσει κάτι που ήδη υπήρχε και ήταν η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Νοεμβρίου του 2012».

Χαρακτήρισε, δε, υπερβολικές τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, αλλά σημείωσε ότι είναι αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης και της λάθος τακτικής στην διαπραγμάτευση.

Επίσης, αναφέρθηκε στην επέτειο των έξι χρόνων από τα γεγονότα της Μαρφίν, ενημερώνοντας ότι αντιπροσωπεία βουλευτών θα βρεθεί στο σημείο για να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων.

Ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε, επίσης, ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, οι καθυστερήσεις, η συνειδητή μετάθεση αποφάσεων έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση και τη χώρα σε αξιέξοδο δίλημμα: ή μία βαριά συνθηκολόγηση με δυσβάστακτα μέτρα ή μία καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη. 

Όπως τόνισε:

Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει με κανένα από τα δύο αυτά διλήμματα.

Ειδικότερα για το ασφαλιστικό είπε ότι η θέση της ΝΔ είναι σταθερή, άρνηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου που είναι αντιαναπτυξιακό.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Όπως τόνισε: 

Οι ανησυχίες μας είναι έντονες. Οι τουρκικές προκλήσεις συνιστούν έμπρακτη αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Παραπέμπουν σε απόπειρα αναβίωσης των ισχυρισμών για δήθεν “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο και κίνηση προς την κατεύθυνση στρατικοποίησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
 
Η Νέα Δημοκρατία – με δήλωση της Συντονίστριας Εξωτερικών και Άμυνας κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη – έχει ήδη εκφράσει την ανησυχία της για τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και των χωρικών υδάτων ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
 
Έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη νηφαλιότητας, ψυχραιμίας, αλλά και άμεσης ανάληψης διπλωματικών πρωτοβουλιών για την ενημέρωση εταίρων και συμμάχων.