current views are: 11

5 Μαΐου 2016
Δημοσίευση14:33

Θύελλα για την «παραδοχή» Παπαχριστόπουλου – Κλήση της ΕΥΠ ζητά ο Άδωνις (Βίντεο)

Την κλήση της ΕΥΠ στην Θεσμών και Διαφάνειας για τις δηλώσεις Παπαχιστόπουλου ζητά ο Γεωργιάδης- «Με παρερμήνευσαν οι δημοσιογράφοι», απαντά ο ίδιος

Δημοσίευση 14:33’

Την κλήση της ΕΥΠ στην Θεσμών και Διαφάνειας για τις δηλώσεις Παπαχιστόπουλου ζητά ο Γεωργιάδης- «Με παρερμήνευσαν οι δημοσιογράφοι», απαντά ο ίδιος

Την άμεση σύγκλιση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και τη συνακόλουθη κλήση της ΕΥΠ προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ασφαλιστικού, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχρισε υπεύθυνη τη κυβέρνηση για τις διαρροές στα Wikileaks των διαλόγων των εκπροσώπων του ΔΝΤ.  

«Έχουμε ένα βουλευτή που ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση διέρρευσε την συγκεκριμένη συζήτηση», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και προειδοποίησε πως κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης οι εταίροι θα μας «αντιμετωπίζουν ως κυβέρνηση απατεώνων».

Πάντως, ο ίδιος ο κ. Παπαχριστόπουλος σε δηλώσεις του στις κάμερες επιχείρησε να ρίξει τους τόνους μετά την έκταση που πήρε η συγκεκριμένη φράση του. Όπως είπε, τα λόγια του παρερμηνεύθηκαν από τους δημοσιογράφους καθώς όπως είπε,  δεν ανέφερε ποτέ πως η κυβέρνηση διέρρευσε την συνομιλία αλλά ότι έκανε καλώς που σήκωσε το θέμα.

«Εννοούσα ότι η κυβέρνηση έβγαλε στη φόρα το θέμα, στέλνοντας επιστολή στη κ. Λαγκάρντ», δήλωσε λίγο αργότερα σε δημοσιογράφους, εξηγώντας την ουσία των λεγομένων του.

Μάλιστα, ο κ. Παπαχριστόπουλος διατύπωσε την εν λόγω θέση σε γραπτή δήλωσή του, όπου αναφέρει:

Πολύ φοβάμαι ότι η απελπισία και η θλίψη κάποιων ανθρώπων επειδή η αξιολόγηση τελειώνει, τους οδηγεί στην υπερβολή και στην παρερμηνεία των δηλώσεών μου. Από πού και ως πού το γεγονός ότι σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή επικρότησα την στάση της κυβέρνησης να «σηκώσει» το θέμα της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου, αποκωδικοποιείται ως παραδοχή υποκλοπής από την πλευρά της κυβέρνησης;

Δηλώνω λοιπόν ξεκάθαρα σε αυτούς που καλοπροαίρετα παρανόησαν ότι την υποκλοπή την έχουν κάνει τα WikiLeaks, ότι είναι αδύνατον να την έχει κάνει η ΕΥΠ, και τους παραπέμπω σε προηγούμενες ομιλίες μου στη Βουλή όπου επανειλημμένως το έχω καταστήσει σαφές.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Αθανάσιου Παπαχριστόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 
Βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας ομολογεί ότι η Kυβέρνηση “έβγαλε το διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου” και μάλιστα επικροτεί την ενέργεια. 
 
Δηλαδή, ομολογεί και επικροτεί υποκλοπές.
 
Η εικόνα και η αξιοπιστία της χώρας διασύρονται από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
 
Ήρθε η ώρα να αναλάβει η Κυβέρνηση τις μεγάλες της ευθύνες.
 
 “Γκρίζα” οδός διαφυγής δεν υπάρχει.


σχετικα αρθρα