Ακόμη ένα μήνυμα στήριξης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού και το θέμα των κλειστών συνόρων έστειλε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ενώ ο ιταλός πρωθυπουργός μίλησε για ιταλογερμανικό μέτωπο ενάντια σε μέρος των θέσεων της Αυστρίας.

«Θα κάνω ότι μπορώ για να μην κλείσουν τα σύνορα. Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα και την Ιταλία», δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον Ματέο Ρέντσι.

«Άσκησα μεγάλη κριτική στο κλείσιμο των συνόρων που αποφάσισε η ΠΓΔΜ. Η Ελλάδα υποδέχθηκε 60.000 πρόσφυγες μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Σαν να είχε υποδεχθεί η Γερμανία, 400.000 πρόσφυγες μέσα στην ίδια περίοδο», συμπλήρωσε η καγκελάριος.

Η καγκελάριος υπογράμμισε, επίσης, ότι «οι χώρες μέλη της Ένωσης πρέπει να είναι αλληλέγγυες και να καταλάβουν ότι τα εξωτερικά σύνορα ανήκουν σε όλους και δικαίως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιλά για κατανομή των βαρών και υποχρεώσεων».

Για ιταλογερμανικό μέτωπο ενάντια σε μέρος των θέσεων της Αυστρίας για τους συνοριακούς ελέγχους λόγω προσφυγικού - μεταναστευτικού εντός του χώρου Σένγκεν έκανε λόγο ο ιταλός πρωθυπουργός.

«Ιταλία και Γερμανία διαφωνούμε από κοινού με ορισμένες από τις αυστριακές θέσεις για τους ελέγχους στα σύνορα», τόνισε ο Ματέο Ρέντσι.