Θύελλα αντιδράσεων και σφοδρότατη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή την αποστροφή του λόγου του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος «έδειξε» την ελληνική κυβέρνηση για τη διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου στο Wikileaks.

Σημειώνεται πως ο κ. Παπαχριστόπουλος, , κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής  Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το ασφαλιστικό, ότι η εν λόγω συνομιλία «βγήκε στη φόρα» από την κυβέρνηση, τονίζοντας: 

Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν - Βλεκουλέσκου; Το παλεύει και με τα δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά;

Στη συνέχεια, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους με δήλωσή του στις κάμερες, λέγοντας ότι «εννοούσα ότι η κυβέρνηση έβγαλε στη φόρα το θέμα, στέλνοντας επιστολή στη κ. Λαγκάρντ», ενώ λίγη ώρα αργότερα έδωσε και διευκρινιστική δήλωση: 

Πολύ φοβάμαι ότι η απελπισία και η θλίψη κάποιων ανθρώπων επειδή η αξιολόγηση τελειώνει, τους οδηγεί στην υπερβολή και στην παρερμηνεία των δηλώσεών μου. Από πού και ως πού το γεγονός ότι σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή επικρότησα την στάση της κυβέρνησης να «σηκώσει» το θέμα της συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου, αποκωδικοποιείται ως παραδοχή υποκλοπής από την πλευρά της κυβέρνησης;

Δηλώνω λοιπόν ξεκάθαρα σε αυτούς που καλοπροαίρετα παρανόησαν ότι την υποκλοπή την έχουν κάνει τα WikiLeaks, ότι είναι αδύνατον να την έχει κάνει η ΕΥΠ, και τους παραπέμπω σε προηγούμενες ομιλίες μου στη Βουλή όπου επανειλημμένως το έχω καταστήσει σαφές.

Κλήση της ΕΥΠ στην Θεσμών και Διαφάνειας ζητεί η ΝΔ

Τα όσα είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε άμεση σύγκλιση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και τη συνακόλουθη κλήση της ΕΥΠ. «Έχουμε ένα βουλευτή που ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση διέρρευσε την συγκεκριμένη συζήτηση», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και προειδοποίησε πως κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης οι εταίροι θα μας «αντιμετωπίζουν ως κυβέρνηση απατεώνων».

Σε ξεχωριστή της ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία τόνισε πως ο κ. Παπαχριστόπουλος «ομολογεί και επικροτεί υποκλοπές. Η εικόνα και η αξιοπιστία της χώρας διασύρονται από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ήρθε η ώρα να αναλάβει η Κυβέρνηση τις μεγάλες της ευθύνες.  “Γκρίζα” οδός διαφυγής δεν υπάρχει».

Ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, σε δήλωσή του, κάνει λόγο για «πολιτικό και ηθικό θέμα για την Κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Η Κυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα όπως άλλωστε και η ΚΟ των ΑΝΕΛ».

Το Ποτάμι τέλος, σημειώνει πως ««η κυνική ομολογία του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο οποίος προφανώς γνωρίζει τα μυστικά που μοιράζονται ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο δείχνει για άλλη μια φορά πόσο τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι είναι αυτοί που κυβερνούν».