Μια σειρά από δηλώσεις που αποδίδονται σε ευρωπαίους Σοσιαλιστές διακινούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ . Το φλερτ με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αφού η πραγματικότητα είναι πως περισσότεροι Σοσιαλιστές στηρίζουν τις θέσεις του κυρίου Τσίπρα παρά στελέχη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Πρώτος είχε πλησιάσει τον Αλέξη Τσίπρα ο Μάρτιν Σουλτς και όπως είχε αποκαλύψει το newpost είχαν συζητήσει σοβαρά την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους ευρωπαίους Σοσιαλιστές .

Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα άλλαξαν και η κυρία Φώφη Γεννηματά βρήκε διαύλους επικοινωνίας και κέρδισε την εμπιστοσύνη . Οι επαφές ήταν και είναι διαρκείς ενώ και ο Τζιάννι Πιτέλα που συχνά πυκνά επικαλούνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει αφύσικη τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Είναι κοινό μυστικό πως οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές θα έβλεπαν με καλύτερο μάτι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι

Το νέο αστέρι της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας είναι ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ο οποίος επιτίθεται σε κάθε ευκαιρία στην Άνγκελα Μέρκελ κάτι που έχει σταματήσει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρα ο οποίος έχει βρει κανάλι επικοινωνίας με την καγκελάριο

Από τη Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζουν πως εκείνοι είναι οι εκφραστές της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να δώσουν χώρο στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο καλούν να παραθέσει τι έχει κάνει για τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Αριστερά.