Οι στενές σχέσεις των στελεχών της Δράσης και δη του Θόδωρου Σκυλακάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη είναι γνωστές.

Το ίδιο και η επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη να «ανοίξει» τις πόρτες της Νέας Δημοκρατίας σε δυνάμεις του φιλελεύθερου και εκσυγχρονιστικού χώρου, με στόχο τη σύμπηξη ενός μετώπου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Και το 4ο τακτικό Συνέδριο της Δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, μοιάζει να αποτελεί την κατάλληλη γέφυρα ώστε οι δυνάμεις αυτές να φτάσουν στις πύλες της γαλάζιας παράταξης.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου που ανακοινώθηκε χθες παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ θα μετάσχουν όλες οι δυνάμεις, πλην ΠΑΣΟΚ, που θα μπορούσαν να συμπράξουν, αν όχι προεκλογικά, στο πλαίσιο μίας κυβέρνησης συνεργασίας.

Εκτός του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ίδιο συνέδριο θα μιλήσουν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, η επικεφαλής του Δικτύο Άννα Διαμαντοπούλου (σ.σ. η οποία συνεργάστηκε με τη ΝΔ στο ζήτημα του ασφαλιστικού), ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης (ο οποίος είχε πλέξει το εγκώμιο Μητσοτάκη κατά την προεκλογική κούρσα της ΝΔ), ο παραιτηθείς από το Ποτάμι και σύμφωνα με επίμονες πληροφορίες στο δρόμο για τα γαλάζια ψηφοδέλτια Χάρης Θεοχάρης, ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης.

Για πολλούς τα παραπάνω ονόματα, μαζί με αυτό του Θοδ. Σκυλακάκη, είναι μεταξύ αυτών που κάλλιστα θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται στα αυριανά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Είτε, εφόσον οι εκλογές γίνουν με λίστα, σε θέσεις επιλαχόντων, αλλά με την προοπτική εκλογής εφόσον όπως όλα δείχνουν η Ν.Δ. αναδειχθεί πρώτο κόμμα, είτε στη μάχη του σταυρού.

Δίχως, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπήρχαν και κάποιες αντιδράσεις, πιθανότατα μικρού βεληνεκούς ενόψει της προοπτικής νίκης της ΝΔ στις κάλπες.