Ξεκάθαρη απάντηση ότι όσο κι αν εκβιάζει, δεν πρόκειται να βρει συνενόχους, δίνει η Νέα Δημοκρατία στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Όσο κι αν προσπαθεί, όσο κι αν εκβιάζει καταστάσεις δεν βρίσκει συνενόχους», αναφέρει σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, διαμηνύοντας έτσι ότι δεν πρόκειται να στηριχθεί το ασφαλιστικό από την αντιπολίτευση. 

«Την ώρα που εξαιτίας της ανικανότητάς του επιβάλλει μέτρα 12 δισ. ευρώ και βγάζει την Ελλάδα στους δρόμους, ο κ. Τσίπρας έχει το θράσος να ισχυρίζεται πως δεν θίγεται κανένας», αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος και εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό:

«Αμετανόητος, προσποιείται ότι δεν είδε τίποτα από την καταστροφή που έφερε έως τώρα. Προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει ότι σέρνει, και πάλι, τη χώρα στο σημείο μηδέν. Με ψέματα και ύβρεις προσπαθεί να φανατίσει, να πολώσει και να διχάσει.

Κάνει  αντιπολίτευση στην Αντιπολίτευση γιατί, πια, δεν μπορεί να κυβερνήσει.

Όσο κι αν προσπαθεί, όσο κι αν εκβιάζει καταστάσεις δεν βρίσκει συνενόχους. Έχει μείνει μόνος, εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε.