«Η κυβέρνηση έχει φέρει τη χώρα στο σημείο μηδέν», σημείωσε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκινώντας την τοποθέτησή του, στην κλειστή σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΝΔ στη Συγγρού, αμέσως μόλις έφθασαν οι πρώτες πληροφορίες για την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει τη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο και να καταθέσει προς ψήφιση με διαδικασίες εξπρές, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που σε 48 ώρες θα αλλάξει τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών.

Με τη φράση αυτή συμφώνησε και ο κ. Μητσοτάκης και αμέσως άρχισε η συζήτηση για τους τρόπους αντίδρασης της ΝΔ με βάση τα νέα δεδομένα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ελήφθη απόφαση για μετωπική επίθεση όλων των στελεχών του κόμματος, με στόχο την αποδόμηση της κυβέρνησης και τη συγκέντρωση των αντιπολιτευτικών πυρών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ώστε να χάσει και τα τελευταία ερείσματα που πιθανόν να έχει στην κοινωνία και να αναγκαστεί σε παραίτηση.

Η απόφαση αυτή, ελήφθη με βάση το «θεώρημα Τσίπρα», σύμφωνα με το οποίο, όπως εξηγούσε κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου στο newpost.gr, σε αντίθεση με τη ΝΔ που στηρίζεται σε μια ισχυρή κομματική βάση, η οποία στην πρόσφατη δοκιμασία των εσωκομματικών εκλογών, έδειξε πως αντέχει, ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από ένα συνονθύλευμα πολιτικών στοιχείων που τους ενώνει η νομή της εξουσίας γύρω από το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θεωρείται το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης, καθώς τα στελέχη του, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν αυτογελοιοποιηθεί και αυτοακυρωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, από τη Συγγρού το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχει ξεκινήσει μια συντονισμένη επίθεση σε όλα τα επίπεδα. Η αρχή έγινε από τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου Χρήστο Σταϊκούρα και Χρίστο Δήμα, που «χτύπησαν» δύο φορές για τα στοιχεία της Eurostat, ενώ ακολούθησε κοινή ανακοίνωση της Όλγας Κεφαλογιάννη και της Φωτεινής Αραμπατζή για το θέμα του τουρισμού. Μάλιστα πάνω στη στρατηγική της αποδόμησης που χάραξε η ΝΔ, οι κ. Σταϊκούρας και Δήμας, σημείωναν πως «ο αυτοέπαινος του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει το φοιτητή που χαίρεται γιατί στις εξετάσεις πήρε “ένα” (1) ενώ ο καθηγητής του είχε προβλέψει ότι θα πάρει “μηδέν” (0)». 

Λίγη ώρα αργότερα ο Νίκος Δένδιας πρώτος τη τάξει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σφυροκοπούσε στην αίθουσα της Ολομέλειας το Νίκο Φίλη, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία, ψέγοντάς τον, πως ούτε ο ίδιος που το εισηγείται δεν το πιστεύει και για αυτό αναγγέλλει ότι θα φέρει άλλο σχέδιο νόμου σε εύθετο χρόνο. «Πόσος πολιτικός χρόνος νομίζετε ότι σας απομένει; Όχι 4 χρόνια, όπως λέτε, αλλά ζήτημα αν σας μένουν 4 μήνες!» κατέληξε ο κ. Δένδιας μεταφέροντας στη συνεδρίαση της Βουλής, το κεντρικό σύνθημα «φύγετε» της ΝΔ.

Το πυρ ομαδόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίστηκε από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ενώ είχε προηγηθεί και σχετική δήλωση της συντονίστριας Εξωτερικών Υποθέσεων Ντόρας Μπακογιάννη. Στο απυρόβλητο δεν έμεινε ούτε ο Πάνος Καμμένος, που δέχθηκε επίθεση από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος αναφερόμενος στον υπουργό Άμυνας χρησιμοποίησε δηκτικά τον χαρακτηρισμό «Στρατάρχης»...