Σταθερά υψηλούς τόνους απέναντι στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να κρατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σημερινή ομιλία του στη Βουλή για τα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που εισηγείται η κυβέρνηση. Σε μία συγκυρία που όλη η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό αναβρασμό, οι επιτελείς της Συγγρού άκουσαν τον Πρωθυπουργό να υιοθετεί σκληρή γλώσσα για την αντιπολίτευση και να επιχειρηματολογεί ότι με τα μέτρα του δεν θίγεται σχεδόν κανείς.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη την επιχειρηματολογία Τσίπρα, κατά την ομιλία του και μάλιστα αναμένεται όχι μόνον να αναδείξει την αναντιστοιχία των όσων έλεγε προ καιρού ο Πρωθυπουργός αλλά και την στρεβλή εικόνα που επιχειρεί, σήμερα, να δώσει στους πολίτες για το λογαριασμό του τρίτου μνημονίου. Και θα το πράξει με συγκεκριμένα παραδείγματα προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στοίχισε πολύ στους Έλληνες φορολογούμενους, ακόμη και στα πλέον ασθενή οικονομικά στρώματα.

Ενδεικτική των τόνων είναι η χθεσινή ανακοίνωση του Γ. Κουμουτσάκου για την ομιλία Τσίπρα:«Την ώρα που εξαιτίας της ανικανότητάς του επιβάλλει μέτρα 12 δις ευρώ και βγάζει την Ελλάδα στους δρόμους, ο κ. Τσίπρας έχει το θράσος να ισχυρίζεται πως δεν θίγεται κανένας. Αμετανόητος, προσποιείται ότι δεν είδε τίποτα από την καταστροφή που έφερε έως τώρα. Προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει ότι σέρνει, και πάλι, τη χώρα στο σημείο μηδέν. Με ψέματα και ύβρεις προσπαθεί να φανατίσει, να πολώσει και να διχάσει. Κάνει αντιπολίτευση στην Αντιπολίτευση γιατί, πια, δεν μπορεί να κυβερνήσει.

Όσο κι αν προσπαθεί, όσο κι αν εκβιάζει καταστάσεις δεν βρίσκει συνενόχους.

Έχει μείνει μόνος, εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε».

Την ίδια στιγμή, όμως, η Συγγρού αναγκάζεται και σε επανεξέταση της μέχρι σήμερα στρατηγικής της, καθώς όπως όλα δείχνουν ο κ. Τσίπρας έχει κάνει την επιλογή να περάσει τα δύσκολα μέτρα και να συνεχίσει να κυβερνά. Υπό την έννοια αυτή, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, κυρίως, εις ότι αφορά το πάγιο αίτημα για εκλογές που διατυπώνει η Ν.Δ. τις τελευταίες εβδομάδες, πλην όμως απουσιάζει ως σαφές μήνυμα από τις τελευταίες ανακοινώσεις της Συγγρού.