Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτήρισε «έκτρωμα» το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εκμεταλλεύτηκε τις δυσκολίες, τον θυμό και την οργή του κόσμου, υποσχόμενος ελπίδα που στη συνέχεια μετέτρεψε σε απόγνωση.

«Στήσατε ένα κόλπο γκρόσο για να μπορέσετε να κατακτήσετε την εξουσία, με λαϊκισμό και δημαγωγία την ώρα που η χώρα που προσπαθούσε να επιβιώσει. Κι όταν το πετύχατε, παραλάβατε μια χώρα που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της και τα κάνατε μαντάρα» τόνισε και πρόσθεσε: «Επικίνδυνα ψεύτες ως αντιπολίτευση, επικίνδυνα ανίκανοι ως κυβέρνηση, ικανοί μόνο στην πολική εξαπάτηση. Γονατίστε όσο θέλετε, δεν θα γονατίσετε την Ελλάδα. Κανένας δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία για να καλύψει την ανεπάρκεια του. Κοινωνικό κράτος δεν υπήρχε πριν από το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε.

Η κ. Γεννηματά συμπλήρωσε: «Η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει από πέρυσι τον Οκτώβριο με λιγότερα μέτρα και με άλλο προσανατολισμό. Τώρα βεβαία παρακολουθούμε όλους αυτούς του μήνες τη γνωστή παράσταση «Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά». Δεν είστε απλά ανίδεοι είστε και ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Δεν μάθατε ότι ανάπτυξη και φοροτεχνική πολιτική δεν πάνε μαζί».