Την ικανοποίηση του για τον τρόπο που εξελίχθηκε η διαπραγμάτευση με τους δανειστές στο μέτωπο των κόκκινων δανείων, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ασφαλιστικού, ο υπουργός Οικονομίας, δήλωσε πως η συμφωνία για τα δάνεια κινείται πάνω στις θέσεις της ελληνικής πλευράς, καθώς εξασφαλίζει τη προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν συνδέσει τα δάνειά τους με αυτή. Σημείωσε μάλιστα πως δεν θα αλλάξει τίποτα στο υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών και επιχείρησε να καθησυχάσει λέγοντας πως «θα τον δείτε το νόμο σύντομα που θα έρθει στη Βουλή».

Από κει και πέρα ο υπουργός ανέλυσε τη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και έψεξε την αντιπολίτευση, λέγοντας πως αν ίσχυαν όλα αυτά που καταλογίζει στη κυβέρνηση ( απώλεια 12 δις ευρώ, ύφεση στην οικονομία και κακοδιαχείριση), τότε με κάποιο τρόπο τα στοιχεία αυτά θα αποτυπώνονταν στην εξέλιξη του ΑΕΠ. « Η εκτέλεση του προϋπολογισμού πήγε εξαιρετικά! Άρα δεν μπορούν να ισχύουν όλα αυτά μαζί», είπε και πρόσθεσε με νόημα: ««δεν είμαστε μια κυβέρνηση έτοιμη να παραιτηθεί, ή που κοιτάζει τι εκλογές, ή που δεν ξέρει τι θέλει»

Τέλος χαρακτήρισε «τομή» το ασφαλιστικό, γιατί όπως είπε, καθιερώνει ενιαίους κανόνες για όλους και εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος και προοδευτική μεταρρύθμιση το φορολογικό, επειδή «έχει προοδευτικό πρόσημο! Προστατεύει απόλυτα τα φτωχότερα στρώματα, και τα μεσαία έχουν οριακή αύξηση ή μείωση.